Superada la por a vèncer

• Andorra s'imposa a Estònia, amb domini, en el primer partit de la fase preliminar de l'Eurocopa
R. M. S.

Jonathan Flores, autor del segon gol de la selecció, controla la pilota sota la pressió d'Antonov, ahir Foto: TONY LARA

La selecció va aconseguir sumar els tres punts contra Estònia, rival que va venir a tancar-se i esperar, però que va rebre un 3-0 inicial que semblava definitiu. Però el futbol sala permet les sorpreses, i si un equip té dubtes, el marcador ho nota, i així els estonians van remuntar fins el 4-3, definitiu, que va fer patir una graderia amb bona entrada al Serradells, petit escenari per un matx d'aquest nivell. Semblava que Andorra no volia vèncer quan va perdre el control del joc en rebre el primer gol, però era qüestió de fer desaparèixer els fantasmes de nen petit, vèncer i sumar, i pensar que es pot guanyar qualsevol amb molt treball.

La tricolor va sortir amb el control. Estònia esperava al darrera sense que donés mostres d'ambició. La tricolor passava, movia, xutava de lluny, però el plantejament era de tancament. Així, la insistència andorrana va tenir premi quan en el minut 11 Cabinho va agafar una pilota provinent d'una mala passada de la defensa estoniana i no s'ho va pensar: xut directe i el primer.

Estònia semblava jugar a esperar la seva, però de moment encaixava el primer, mentre el públic aplaudia –tímid– les accions d'atac andorranes, tot i no ser massa clares, i sobretot les intervencions del porter Aitor, que durant la primera part va haver de sortir en quatre ocasions com un gat a tapar espais i aturar les arrencades dels visitants.

Abans del descans, però, Andorra va poder ampliar la distància al marcador. Primer, amb Jorge Dias en el minut 16, quan una falta amb Jorge preparat, va acabar en passada a Cabinho tornant la pilota a Jorge i aquest, de tir sec, va trobar el pal dret de la porteria de Boskin. Segons després, va ser també Cabinho qui va tenir l'ocasió en intentar un tir creuat que, massa tou, va aturar el porter. I fins i tot Marçal Raventós, en un contratac en el minut 18, tot sol davant de Boskin, no va saber materialitzar el que hagués estat un 2-0 que seria de tranquil·litat.

Aquest va arribar als tres minuts de la represa, gràcies a Flores, i mentre Jorge tornava boja a la defensa visitant, en el minut 31 va aparèixer Raventós que, de xut llunyà, va batre el porter. El 3-0 semblava clar, però Aitor va haver de tornar a exhibir-se, ja fos a boca de canó o en tirs llunyans. Fins que en el 35 van arribar els maldecaps: Tsernei posava el 3-1, però Jorge responia amb el 4-1 sol davant de Boskin, i quan Férriz la va tenir per sentenciar amb el cinquè, errat, van arribar els gols visitants, primer amb Harutjunjan en el 37 i després Teino en el 39. Un ensurt per acabar amb tres punts.