PUBLICITAT

El Col·legi no té constància d'una sobrefacturació per consultes

  • Alguns metges augmenten l'oferta horària per compensar la disminució dels ingressos
  • L'entitat considera que fins ara no s'ha donat cap cas de sobrecost, com sospita la CASS
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un metge prepara una llitera per atendre a la següent visita en la seva consulta Foto: EL PERIÒDIC

El Col·legi de Metges va respondre d'una manera contundent al president del consell d'administració de la CASS , Josep Delgado , el qual va suggerir que alguns facultatius del país estan realitzant més consultes per alleugerir la baixada de tarifes. Segons el president de l'entitat que agrupa als metges del país, el doctor Manel González, les declaracions de Delgado van resultar «desafortunades» ja que en el supòsit que es produís algun cas de sobrefacturació s'hauria detectat a través de la comissió de conveni establerta pel mateix col·legi professional.

El facultatiu va considerar injust que el responsable de la seguretat social andorrana sospiti d'alguns metges, «fent una mena de picardia», quan en la comissió no «s'ha presentat res en concret i no tenim cap denúncia». El president de l'entitat va explicar que, en canvi, tenen constància de l'ampliació de l'oferta horària d'alguns professionals per poder ser més competitius i «compensar una mica la disminució dels ingressos». En aquest sentit consideren que «això és lícit i ningú pot dir que no es pugui fer».

CASS /El president del consell d'administració de la CASS va deixar entreveure fa unes setmanes alguns casos de facultatius que, degut a la baixada de les tarifes en un 5%, feien més consultes per tal de pal·liar els efectes d'aquesta reducció tarifaria. Josep Delgado no va voler generalitzar els casos a tot el col·lectiu de metges. Al contrari, va indicar que en general s'estava notant per la seva part un esforç important d'estalvi per contenir la despesa. De moment no hi ha dades sobre quina part de la baixada de la despesa es correspon als metges i quina a la davallada de població.

salaris / El president del Col·legi de metges va indicar que cal deixar de fer demagògia sobre els salaris dels metges, «cal deixar d'atacar al professional que a fi de comptes està fent la seva feina». Pel doctor González són als gestors als que s'han de demanar explicacions sobre on van a parar els fons públics.

El facultatiu va manifestar que si hi ha casos de metges assalariats que estan cobrant uns 100.000 euros anuals, «ho haurien de justificar». En aquest percentatge s'inclouria el pagament de les guàrdies, un concepte que no figura en l'actual codi de relacions laborals. Pel facultatiu és l'Administració la que té les eines per corregir «aquest error». «Un altre cosa es que tinguis que portar professionals de fora, que els tinguin que pagar més perquè vinguin al Principat», va indicar.

DIFERÈNCIES /El doctor González va voler reflexionar sobre el perquè es fan diferències entre les persones que treballen per a la CASS i per al SASS. Va manifestar que caldria preguntar-se sobre determinats privilegis que tenen els responsables del consell d'administració de la CASS o els mateixos empleats, «incentius en forma de diners o no com ara, «la cobertura de la seguretat social , el no pagament dels medicaments o les baixes del cent per cent». «Uns fons que són de les persones que estan cotitzant, i no hi ha cap llei que digui que això es pot pagar de la manera com s'està fent en l'actualitat», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT