PUBLICITAT

El PLA coincideix amb la posició del PS i ho tractarà en el proper congrés

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El Partit Liberal abordarà el tema de la despenalització de l'avortament, en alguns supòsits, i el reconeixement de les parelles del mateix sexe en el proper congrés que celebrarà aquesta formació, segons va anunciar ahir el president del PLA, Jordi Gallardo en una entrevista al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional d'Andorra. Gallardo va explicar que «el posicionament de l'executiva del partit és portar aquest debat al congrés perquè consideren que és una qüestió que cal afrontar». I va afegir que aquests dos temes, amb el de la reducció dels anys per obtenir la nacionalitat andorrana, que ja van anunciar en el darrer congrés, «ens situïn en un espectre més allunyat del que és DA».

Gallardo també va fer referència a les dues proposicions de llei que presentarà el PS en relació a l'avortament i al matrimoni homosexual, i va afegir que ara és el moment d'afrontar aquestes qüestions perquè «és un debat que sempre hem tingut al partit», tot i que va admetre que no s'havia abordat per no incomodar el sector més conservador. Gallardo va reconèixer que «s'havia tapat per l'ala més conservadora de la formació». El president del PLA va insistir en la necessitat de no defugir aquest tipus de debats si es vol continuar apostant per la línia de treball marcada per l'Executiva que també passa per fer emergir un corrent més progressista.

Tot i que va reconèixer que algú pot opinar que legislar sobre la despenalització de l'avortament en alguns supòsits o normalitzar el matrimoni civil homosexual, no és una qüestió d'extremada urgència; «no són dues lleis transcendentals o necessàries» va argumentar, però que en tot cas cal abordar.

Gallardo també va insistir en el fet que «el debat existirà i nosaltres ens posicionarem i defensarem de cara al partit que el posicionament de l'executiva del Partit Liberal coincideix amb el posicionament del Partit socialdemòcrata».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT