PUBLICITAT

Andorra debuta contra una Estònia «difícil de contrarestar»

  • El primer rival practica un joc ràpid i directe i busca més en l'errada aliena que en el mèrit propi
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
De la Rosa dirigeix l'entrenament oficial previ al partit contra Estònia, ahir al Poliesportiu dels Serradells Foto: TONY LARA

El Poliesportiu dels Serradells acull durant les tardes d'avui, demà i dissabte els partits de la ronda preliminar del Preeuropeu en el que està enquadrat Andorra i com a país amfitrió. La història diu que la tricolor no té opcions de passar. En 22 anys mai ha pogut superar la primera ronda. També ho diu el rànquing de les seleccions que formen el grup E, segons el qual Israel és la gran favorita seguida d'Estònia, Andorra i la recent nascuda Suècia, que fa un any que s'ha afiliat però que tampoc seria estrany veu re-la classificar-se.

Però les estadístiques estan per trencar-les i aquest és el difícil repte que s'ha fixat Xavier de la Rosa entre cella i cella. Més jugant a casa. «Això és el que més motiva: classificar-nos per primera vegada. Jo crec que tenim possibilitats», assenyala un tècnic que, més o menys aprop de la realitat no li agrada perdre a res i, per suposat, no es rendeix mai.

El primer plat d'aquest Preeuropeu és Estònia (20.00 hores), una selecció que no es complica gens la vida: t'espera a mitja pista per exercir una pressió individual molt forta, robar i sortir a l'atac. No li agrada elaborar. B»usca les jugades ràpides i sobretot, és molt efectiva», va avisar De la Rosa. Aquest estil de joc, segons el seleccionador nacional «és difícil de contrarestar» per a Andorra, que en partits oficials està acostumada a cedir el cuir però que avui intentarà tenir-lo.

DUES PREOCUPACIONS I MITJA / Dues són les preocupacions del seleccionador en el debut: Una és «les pèrdues de pilota» davant un equip que viu més de les errades alienes que dels mèrits propis. L'altra és la potència de l'adversari: «Si entrem en el seu joc de contacte físic sortirem perdent segur». I en tercer terme també hi ha certa precaució amb la pissarra. De la Rosa ha pogut veure vídeos dels partits oficials d'Estònia i als dos últims que va jugar contra Finlàndia –derrotes per 4-2 i 3-2– va marcar dos gols a la sortida d'una falta i un altre de banda.

Abans, a les 17.30 hores, Israel i Suècia donaran el tret de sortida d'una ronda preliminar que només superarà el primer classificat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT