PUBLICITAT

Kedadouche diu que «cap raó econòmica» justifica obrir l'accés

  • L'ambaixador defensa que França ha pres les mesures possibles per evitar el tancament
  • Iniciativa Publicitària demana una trobada amb els tècnics i enginyers francesos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jean-Jacques Carrié, ahir durant la trobada amb l'ambaixador Foto: TONY LARA

L'ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, es va reunir ahir amb els representants de l'associació Iniciativa Publicitària, encapçalats pel seu president, Jean Jacques Carrié, coincidint amb el restabliment del trànsit a la RN22, RN320 i RN20 des d'Acs-les-Thermes. Kedadouche es va desplaçar al Pas de la Casa després de les queixes exposades pels comerciants sobre el tancament de l'accés a França durant tot el cap de setmana, amb l'objectiu de defensar que França «ha pres totes les mesures possibles per evitar el tancament de la carretera i que ha pres les decisions adequades».

L'ambaixador francès va dir en declaracions a l'ANA que entén el malestar dels comerciants i va lamentar les repercussions econòmiques que ha provocat el tancament, però va assegurar que «quan hi ha risc de pèrdua de vides humanes, cap raó econòmica pot justificar la decisió presa».

Per la seva banda, el president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va celebrar que l'ambaixador de França a Andorra es desplacés al Pas de la Casa per escoltar les seves queixes, tot i que va reiterar el seu desacord amb el tancament. Els comerciants consideren que hi ha solucions per evitar el risc d'allaus, i volen reunir-se amb el prefecte de l'Arieja per aclarir si el tancament va ser realment pel risc o per un problema polític.

Després de la trobada, Kedadouche va explicar que dóna suport a la decisió del prefecte de l'Arieja de tancar la carretera per raons de seguretat causades per l'elevat risc d'allaus, i tot i que ell no és tècnic, va destacar que l'orografia del costat francès és molt diferent a la del costat andorrà, posant de manifest que hi ha 18 corredors d'allaus des d'Acs-les-Thermes. A més, va assegurar que «ha estat la nevada més forta dels últims 15 anys».

LES RAONS TÈCNIQUES/ Kedadouche va anunciar que en breu l'Ambaixada farà públic un document amb les raons tècniques del tancament, «per posar fi als rumors entorn aquesta decisió». També va remarcar que les relacions entre les autoritats franceses i andorranes van ser molt bones durant tot el cap de setmana, al llarg del qual la comunicació va ser permanent.

Pel que fa a la reunió mantinguda amb els membres d'Iniciativa Publicitària, l'ambaixador va explicar que li van demanar una trobada amb els tècnics i enginyers francesos per conèixer exactament els motius tècnics del tancament, una demanda que Kedadouche traslladarà al perfecte de l'Arieja. Carrié va agraïr que l'ambaixador tingui la intenció de traslladar al prefecte la demanda de mantenir-hi una reunió. En aquest sentit, els comerciants volen saber si la causa del tancament era veritablement «el risc d'allaus, un problema polític o si el prefecte ha volgut posar el paraigües per estar tranquil durant el cap de setmana».

Els comerciants no entenen que una estació com Grandvalira pugui garantir la seguretat de 250 quilòmetres de pistes després de la nevada fent tirs preventius d'allaus, i en canvi no es pugui fer amb 20 quilòmetres de carretera. Carrié va lamentar que faci 30 anys que no s'arregla la carretera i va dir que a l'estiu es podria fer una intervenció per posar paraallaus i evitar que es repeteixin situacions com la d'aquesta setmana.

Carrié va destacar les declaracions del director de l'estació de Porté-Puymorens, Eric Charre, i el seu alcalde, Jean Sarda, al diari l'Indépendant, criticant el tancament i assegurant que l'estació va facturar el passat cap de setmana un 40% menys malgrat disposar d'unes condicions immillorables, i els hotels han patit un miler d'anul·lacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT