PUBLICITAT

L'Executiu aprova el 55% de les sol·licituds de prestació per desocupació

  • Les dades del Govern mostren que el segon motiu per no donar l'ajut és que l'atur no ha estat involuntari
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una treballadora del Servei d'Ocupació assessora a una persona desocupada. Foto: EL PERIÒDIC

l'any passat 634 persones van presentar la sol·licitud per rebre la prestació per desocupació involuntària, d'aquestes, el Govern en va aprovar 352, és a dir, més del el 55%. Les sol·licituds denegades van ser 235, en tràmit de resolució n'hi ha 35 i 12 van ser arxivades. Aquestes últimes corresponen a sol·licitants que amb la demanda no aportaven tota la documentació exigida, als quals se li va demanar aportar-la, i transcorregut el termini no ho van fer.

Segons va informar l'Executiu, el principal motiu per denegar la prestació és que el sol·licitant no havia treballat en el darrer any. El segon motiu sorprèn més, i és que segons les dades proporcionades pel Govern, moltes persones de les que van sol·licitar l'ajut el fet de quedar-se a l'atur no va ser involuntari, és a dir, que no van ser acomiadats, sinó que van deixar les seves feines per altres motius,

El tercer motiu pel qual l'any passat es va denegar la prestació al sol·licitant és perquè aquest no disposava del permís de residència i treball, el quart per no estar inscrit al Servei d'Ocupació i finalment en cinquè lloc per no disposar de residència legal i efectiva a Andorra.

ELS BENEFICIARIS/ El nombre d'aturats va augmentar el 2012 un 48,6%, passant dels 639 de mitjana mensual el 2011 a 950 l'any passat, paral·lelament, també van augmentar els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, concretament en un 60%. L'any 2011 se'n beneficiaven 80 persones de mitjana mensual, mentre que el 2012 aquest nombre es va incrementar fins a 128 persones. Tot i així, aquestes representen només el 13,4% mensual dels inscrits al Servei d'Ocupació.

El perfil majoritari del beneficiari de la prestació per desocupació són homes (69%), d'entre 40 i 59 anys (46%), de nacionalitat portuguesa (37,6%) i espanyola (29'6%), i que porten 20 anys o més residint al Principat.

SUSPENSIONS/ De les 352 sol·licituds aprovades l'any passat, un total de 140 es van suspendre abans d'esgotar el termini de prestació, ja que, segons va explicar l'Executiu, el titular va trobar feina.

A més, a les 140s ol·licituds suspeses cal sumar-hi un total de 43 sol·licituds que es van extingir abans de finalitzar el termini de la prestació, degut a incompliments per part de sol·licitant, sobretot per no assistir un mínim del 80% a la formació proposada pel Servei d'Ocupació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT