PUBLICITAT

La presó estalviarà en la despesa sanitària anual

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El conveni de prestació de serveis assistencials als interns del Centre Penitenciari, en vigor des de l'1 de gener, suposarà una reducció de la despesa en matèria sanitària del Departament d'Institucions Penitenciàries d'un 25% respecte els 125.000 euros destinats en aquest concepte l'any passat. Així ho van indicar ahir des del Govern a través d'un comunicat. El conveni va ser signat pel ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, el director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, Josep Maria Pla, i la directora de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, Joaquima Sol, per un any amb la possibilitat de ser prorrogat anyalment.

El Govern ha destacat que un dels objectius és permetre l'optimització i racionalització dels serveis dispensats als interns per oferir la mateixa qualitat assistencial als interns que a la resta de la població i incidint en els aspectes de desenvolupament de l'individu i no només en el tractament de patologies, per afavorir la salut i la reinserció dels detinguts.

Els serveis assistencials sanitaris inclouen metges generalistes, infermeres, odontòleg, psicòleg i psiquiatra si s'escau i el conveni incorpora per primera vegada la figura del coordinador mèdic per supervisar i avaluar l'assistència que es prestarà als interns.

El conveni s'ha establert per un any i podrà ser prorrogat anyalment. A la fi del primer semestre d'aplicació les parts faran una primera valoració i, si escau, realitzaran els ajustos necessaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT