PUBLICITAT

Peñarroya: «Hampl és més bon jugador del que ell pensa»

  • El pivot txec va ser decisiu en la victòria del River a Lugo amb 18 punts i un 21 de valoració
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Hampl saluda Maresch i Wright moments previs al partit contra el Corunya, al novembre passat al Poliesportiu Foto: AP Photo / Victor R. Caivano

En cada partit que juga el River sempre hi ha un protagonista diferent i a la pista del Breogan Lugo van dur el pes ofensiu de tot l'equip un asidu com és el rus Dmitry Flis i un altre més intermitent com és Tomas Hampl. L'actuació del pivot txec, amb 18 punts, 3 rebots i un 21 de valoració no va passar desapercebuda per a Jona Peñarroya, qui no va dubtar a lloar la seva tasca: «L'únic problema que té és que és més bon jugador del que ell pensa».

Amb 25 anys i després d'una temporada gairebé en blanc a les files del Bilbao Berri Basket de la Lliga Endesa, Hampl està tornant a sentir-se jugador al River a base de protagonisme. El tècnic no amaga que «jugar i anotar reforça», però de Hampl no és això precisament el que vol: «Va sorprendre a l'inici i després va acumular una sèrie de partits sense tanta valoració però la seva feina és important i sobretot té una virtut: Tothom confia en ell. Està sent regular i aporta moltes coses al vestidor. No tot es centra en fer punts».

EL BLOC, LA IDENTITAT DEL RIVER / A Lugo ell i Flis van ser un malson per al Breogan a la pintura. Entre tots dos van sumar 35 punts, gairebé la meitat dels 77 que va anotar el conjunt andorrà. És destacable que cada setmana el protagonista sigui diferent però per a Peñarroya és ja una cosa habitual: «Portem tota la temporada igual. Tenim jugadors de diferents perfils però funcionem com un equip. Aquesta és la identitat del nostre equip», va assenyalar amb contundència.

Aquesta identitat de bloc també és aplicable a la defensa. El Breogan, un club amb solera del bàsquet espanyol, no va poder fer més que 66 punts, una xifra que dóna més prestigi al River: «La defensa no depèn d'estar fi o inspirat, sinó de la feina. A Lugo vam tenir moments més bons i d'altres no tan encertats però sempre vam controlar el joc i el marcador en una pista on sempre costa vèncer».

I per acabar, una frase de Peñarroya que demostra la confiança que té en sí mateix el River: «Guanyar t'anima». Missatge al Lucentum, que visitarà divendres el Poliesportiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT