PUBLICITAT

Augmenten un 18% els comissos de divises a la Farga

  • La Guàrdia Civil ha intervingut durant el 2012 un total d'1,6 milions
EL PERIÒDIC
VALLS DE VALIRA

Periodic
El rètol que indica el carril per on han de passar els vehicles amb mercaderies per declarar Foto: ACN / MARTA LLUVICH

El delegat provincial de l'Agència Tributària a Lleida, David Bonet, va explicar divendres que les incautacions de divises durant l'any passat han estat de 1,6 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un increment del 18% respecte al mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a contraban de tabac el valor de les incautacions fetes durant el 2012 puja a 650.000 euros. L'any 2011 el valor del tabac incautat va ser de 550.000 euros.

Bonet va explicar que durant l'any 2012 s'han realitzat un total de 360 actes al recinte duaner per temes de contraban i durant el 2011 aquesta xifra va ser de 300.

Bonet va apuntar com la causa més probable d'aquest increment d'incautacions tant de tabac com de diners en la crisi econòmica.

El delegat provincial de l'Agència Tributària a Lleida va fer aquestes declaracions durant la posada en funcionament a la duana de la Farga de Moles d'un sistema de doble circuit per al trànsit de viatgers procedents d'Andorra amb l'objectiu de facilitar la circulació.

Aquest doble circuit consisteix en dos carrils d'entrada a les instal·lacions; un vermell pels turismes amb mercaderies que hagin de ser declarada i un de verd per la resta de vehicles.

Diàriament passen per aquest punt uns 10 vehicles amb mercaderia per declarar. Tot i la posada en funcionament d'aquests dos carrils la Guàrdia Civil continuarà fent controls aleatoris a la resta de vehicles. Durant l'any passat a la duana s'han incautat 1,6 milions d'euros en divises. Aquesta xifra suposa un increment del 18% respecte l'any anterior

El sistema del doble circuit consisteix en l'establiment de dos carrils diferents per a aquells vehicles que han d'aturar-se per emplenar la declaració i altres tràmits duaners, i per aquells altres que no transporten mercaderies que hagin de ser declarades.

doble circuit / Aquest sistema de doble circuit és vàlid exclusivament per als viatgers que transitin en turismes. Els vehicles de transport, tant de mercaderies com de passatgers, han de circular per la ruta específicament establerta per a ells.

Tant el circuit vermell com el verd estan indicats amb els corresponents marques al terra i senyalització vertical, informa l'ACN.

L'elecció d'un circuit o altre té el mateix valor que una declaració tributària, cosa que significa que el conductor que es dirigeixi al circuit verd està afirmant que no porta mercaderies que superin les quantitats autoritzades en concepte de franquícia.

Per això, si en la revisió que es realitzi es troben mercaderies que haurien d'haver estat declarades, s'imposaran les sancions previstes en la normativa duanera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT