PUBLICITAT

Despres suma el cinquè Dakar en motos i ja és a un de Peterhansel

  • El pilot d'Arinsal aguanta al capdavant en les dues últimes etapes i en cotxes Errandonea és 18è
EL PERIÒDIC
SANTIAGO

Periodic
Despres (dreta) i el seu motxiller, el portuguès Faria, celebren el triomf del pilot d'Arinsal, ahir a Santiago de Xile Foto: AP Photo / Victor R. Caivano

Cyril Despres va aguantar sense ensurts el lideratge en les dues últimes etapes del Dakar 2013 i per fi llueix la maneta. El pilot d'Arinsal es va adjudicar el seu cinquè entorxat després dels aconseguits al 2005, 2007, 2010 i 2012. No només revalida el títol sinó que a més se situa a només un del millor pilot de la història del ral·li més prestigiós del món, el seu compatriota francés Stéphane Peterhansel, que en suma sis –vencedor en motos al 1991, 1992, 1993, 1995, 1997 i 1998– a més dels cinc que acumula en cotxes, categoria en la qual ha guanyat aquest any revalidant el títol de l'any passat al qual els sumen els del 2004, 2005, i 2007. L'edició del 2013, doncs, ha coronat als dos corredors més llorejats en els 34 anys d'història.

Despres tenia el triomf al sarró abans d'una última etapa de dissabte que com sempre, poques variacions depara en les classificacions. Era ideal no tenir cap problema mecànic per entrar a la meta triomfal i així va ser: el catorzè lloc a gairebé 4 minuts del primer, el seu motxiller Ruben Faria, van ser suficients per acabar líder en la general amb més de 10 minuts de marge respecte del portugués i amb més de 18 respecte del xilè Chaleco López, que va completar un podi propietat exclusiva de KTM.

Tot i no ser Coma, el seu gran rival en els darrers anys, el pilot d'Arinsal va assegurar patir com sempre per guanyar: «Si el Dakar fos fàcil no seria interessant i això no crec que passi mai. És una prova llarga, massa dura, amb molta calor o molt fred, s'ha de matinar, sortir dels laberints de dunes del Perú i Xile... Massa complicat per ser fàcil de guanyar. Però tot i tenir menys problemes que altres anys he sabut gestionar la mecànica i tinc un bon equip».

En cotxes tampoc hi ha hagut sorpresa per veure el guanyador: Peterhansel. Es van quedar pel camí corredors amb l'etiqueta de favorit com Carlos Sainz o Nasser Al-Attiyah i d'altres com Nani Roma ni tan sols han pogut pujar a un podi completat pel pilot d'Àfrica del Sud de Villiers o el rus Novitskiy. El resident francés Bernard Errandonea també ha fet una gran carrera i finalment ha acabat 18è en la general, el seu millor resultat en tres anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT