PUBLICITAT

Dusautoir, subcampiona d'Espanya en l'individual

EL PERIÒDIC
BOÏ TAULL

La cursa individual del Campionat d'Espanya 2013 disputada ahir a Boí Taüll va servir per demostrar que el primer equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) està ben a prop dels referents del país veí del sud. Les nevades i les baixes temperatures dels últims dies no van impedir la suspensió de la prova tot i que es va fer sota un itinerari alternatiu, donant prioritat a la seguretat, que aplegava 800 metres de desnivell per a la categoria cadet, 1.400 per a la júnior i uns 1.700 per a la sènior.

I d'entre tots els andorrans cal destacar Sophie Dusautoir, que de nou ha brillat amb una segona posició en fèmines, només superada –per poc més d'un minut– per la favorita Mireia Miró.

En la categoria sènior masculina David Albós va ser l'únic en aconseguir l'objectiu d'acabar a menys d'un 10% del temps del guanyador, en fer una marca de 48min 30s que li van permetre obtenir la 8a posició a 3min 45s del guanyador, Marc Pinsach, qui ha rellevat un absent Kilian Jornet en el calaix més alt del podi. Xavier Areny va ser 11è amb un temps de 49min 19s, a més de ser el tercer sub-23 ben a prop del primer, Nil Cardona i immediatament després van arribar a la meta Ferran Vila en el 12è lloc i Jordi Solé en el 13è.

TRIOMF DE PLANEJLLA I BELLÉS / Jaume Planella i Inka Bellés van arrodonir l'actuació de la FAM en adjudicar-se el triomf en la categoria júnior. De la seva banda el cadet Oriol Bertran no va poder acabar per una caiguda –sense greus conseqüències. Això va fer aparèixer la versió solidària de Joan Vilana, que el va ajudar en el moment de la caiguda i va decidir retirar-se després en perdre massa temps i també va abandonar el mundialista Guilad Dodo, degut a que va trencar un esquí a mitja carrera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT