PUBLICITAT

La reciprocitat podria provocar una «massiva» entrada de metges espanyols

  • El Col·legi professional adverteix dels riscos d'una «obertura a la brava»
J.R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

El president del Col·legi de metges, el doctor Manel González va mostrar la seva preocupació per una obertura econòmica «a la brava» en l'àmbit de la sanitat que podria derivar en l'arribada de molts professionals procedents d'Espanya que estan a l'atur. La reciprocitat que es demana per exercir la professió entre països presenta en el cas espanyol un important entrebanc. La greu crisi econòmica que travessa el país veí podria generar una «fuita» d'especialistes atrets per qualsevol oferta de feina procedent del Principat.

El facultatiu va explicar, en consonància amb la tesi del Ministeri, que la reciprocitat té que implicar que també els nacionals puguin tenir el dret a poder exercir la professió a Espanya en les mateixes condicions. Actualment no es dona aquesta premissa ja que l'Estat veí demana ser ciutadà de qualsevol país de la Unió Europea. Per al doctor González «ara estem limitats i no juguem les mateixes cartes».

Una polèmica que el president del Col·legi creu es podria haver evitat «si en comptes d'haver fet una obertura econòmica a corre cuita s'hagués regulat abans la professió». «Es podrien haver trobat altres fórmules per no arribar a l'actual situació», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT