PUBLICITAT

Els accessos a França estan tancats per l'alt risc d'allaus

  • Els equipaments són necessaris al Port d'Envalira
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La carretera N 22 al seu pas pel nucli de l'Hospitalet près l'Andorre Foto: TONY LARA

L es nevades d'aquestes darreres hores i el vent que bufava amb intensitat a la zona, va obligar ahir divendres a la tarda a tancar els accessos a França per l'elevat risc d'allaus. Avui encara cal circular amb equipaments especials al port d'Envalira i el port del Puymorens està tancat. Cal recordar l'elevat risc que suposa la realització d'activitats de muntanya fora de les pistes d'esquí degut al risc d'allaus que , durant el cap de setmana, se situarà a nivell 3 sobre l'escala europea de 5. El director de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny, va explicar que «s'ha detectat el trencament d'algunes plaques amb gruixos superiors als dos metres i mig a zones d'alta muntanya i , per tant, cal extremar la prudència si es decideix anar a la muntanya».

També és necessari que els vehicles portin equipaments especials davant l'eventualitat de nevades fortes, tot i que aquest cap de setmana les previsions meteorològiques no assenyalen gaires precipitacions.

INCIDÈNCIES /La neu caiguda ahir divendres va tornar a provocar problemes de trànsit coincidint amb l'hora d'inici de la jornada laboral per a molts ciutadans. Les retencions es van produir sobretot a l'entrada i la sortida de La Massana en sentit Andorra la Vella i a la sortida d'Encamp també en sentit sud. Les precipitacions en forma de neu també van originar que s'activés la fase groga, entre les set i dos quarts d'onze del matí, a partir d'Escaldes en direcció a les dues valls per les carreteres generals, CG2 i CG3. En aquesta franja horària es va haver de circular amb equipaments especials i el servei d'esquí escolar va quedar suspès durant la jornada per evitar qualsevol tipus d'incidència o d'accident.

PREVISIONS / Segons Protecció Civil, per a avui dissabte es preveuen precipitacions febles o plugims en gran part del territori. La precipitació serà en forma sòlida a partir dels 2.300 metres. La nit de dissabte a diumenge es produirà un descens de les temperatures amb nevades en cotes superiors als 1.200 metres. Durant aquest episodi es podrien acumular gruixos de neu que podrien arribar als 30 centímetres. El diumenge s'espera un temps més variable amb un increment del mercuri.

ESTACIONS D'ESQUÍ / Totes les pistes dels dominis esquiables del país romandran obertes durant tot el cap de setmana. La neu caiguda aquests darrers dies ha permès obrir, per primera vegada, quinze quilòmetres de pistes i totes les activitats de Naturlàndia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT