PUBLICITAT

La Seu celebra els pagesos amb els Tres Tombs i la Pujada al Pal

  • Cada any centenars de persones omplen el passeig per participar a la festa
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Els tres banderers inicien els Tres Tombs en sortir de l'ofici religiós oficiat a la catedral de la Seu d'Urgell Foto: EL PERIÒDIC

La Confraria de Sant Antoni Abat de La Seu d'Urgell va celebrar dijous passat la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella de la diada. L'alcalde de la vila, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, van presidir amb els membres de la confraria, els diversos actes de celebració de la festa dels pagesos, carnissers i cansaladers en plena setmana dels Barbuts, segons va informar en un comunicat el consistori de la capital de l'Alt Urgell. Un gran nombre d'urgellencs es van donar cita al passeig Joan Brudieu, per tastar l'escudella. La jornada de Sant Antoni va arrencar a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d'Urgell, on també es va beneir i repartir el panet de Sant Antoni.

els Tres tombs / A la sortida de l'ofici religiós també es va procedir a la benedicció dels animals davant la Catedral. Tot seguit es va fer la lluïda passejada dels Tres Tombs pels carrers del centre històric de La Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Els Tres Tombs van ser liderats pels tres banderers: Jordi Vilarruba Bullich, el nou banderer el qual duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Albert Soldevila Travé, i Ramon Aril Rogé, respectivament. Al cap del passeig també es va fer la popular pujada al pal que consisteix en que els participants arribin fins a dalt de tot del pal on hi ha sis galls, cadascun dins d'una gàbia. Els joves que aconsegueixen arribar fins al cap de munt obtenen com a premi el gall en qüestió. L'escudella de la Seu es va elaborar amb 800 quilos d'aliments, entre verdures i carns, sobretot de porc i de vedella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT