PUBLICITAT

Contra un rival en crisi

  • El River visita el Breogán de Lugo amb tota la plantilla, però alertat per l'estat de tensió dels gallecs
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els tècnics Peñarroya i Luque supervisen un entrenament del River, al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

El Breogán Lugo, amb set derrotes i set victòries, està en un moment crític. Veus sonen per Galícia sobre un equip que, sembla, no està donant la talla en aquesta lliga, tot i el potencial del que molts, incloent Joan Peñarroya, en parlen. «Tenen molt bons jugadors, defensen força bé, és una de les defenses més sòlides de la competició, tenen una gran capacitat atlètica i física que et pot posar en problemes», va dir ahir el tècnic del River. «No hem de desconnectar del matx perquè ens facin dos o tres cistelles seguides», va manifestar aquesta setmana el tècnic del Breogán, Lisardo Gómez, després de la irregularitat del seu equip i, sobretot, de l'ultima derrota a la lliga contra el Barça. «És cert que potser no transmetem la gana de victòria que s'ha de mostrar», va dir també aquesta setmana el capità dels gallecs, Manu Gómez. I així estan les coses: el River arriba després de vèncer a casa el LOBE Osca, mentre que els de Lugo tenen molt a perdre davant de la seva afició.

El matx començarà avui a les 19.15 amb tots els jugadors del River disponibles. Peñarroya assumeix que serà «un partit força complicat», i destaca que és contra un equip «amb solera, amb menys victòries de les que tothom espera d'ells pel seu potencial». El tècnic dels andorrans considera que el seu equip haurà d'estar atent, i també aprofitar «els dubtes i la falta de confiança» que pugui tenir el Breogán al llarg del partit.

«Quan arribin els play-off», va dir Peñarroya, «de segur que el Breogán aspirarà a tot». Marca de la casa això de posar pels núvols el contrari, perquè així es manté la tensió en els jugadors propis, no sigui que algú viatgi amb la sensació de tenir la pell de l'os abans de caçar-lo. «Hem de sortir de la mala dinàmica», va puntualitzar el tècnic del Breogán, que apunta amb bala sobre el seu rival, humiliat la jornada passada al Palau pels joves jugadors del Barça (75-58): «Hi ha jugadors que no estan rendint al seu nivell». «És important recuperar la fortalesa mental», hi va afegir. Això mateix és el que haurà d'impedir un River que sap quin equip es trobarà avui. «Tenen un joc interior molt fort i uns jugadors exteriors que van molt bé cap a dins», va assegurar el pivot del River, Devin Wright, que insisteix en el discurs d'anar «partit a partit» sense pensar ni en la Copa, ni el més enllà.

El màxim anotador del Breogán és Winchester, la força la posen Diouf i Gómez, mentre que Ogirri és, segons Peñarroya, el típic jugador que et pot guanyar un partit en els moments decisius «pel seu talent». Com Dani Pérez, que fa unes setmanes que no ofereix els números d'altres partits, però sempre és on ha d'estar. Així que el matx, més que un perill, és una balança igualada des de l'inici que andorrans o gallecs s'encarregaran de desestabilitzar. Quan això comenci, el River ja sabrà que ha fet el líder, Ford Burgos, a la pista del LOBE Osca. Aquest partit es juga avui a les 13.00.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT