PUBLICITAT

La Llei del joc entrarà a tràmit parlamentari la propera tardor

  • Riberaygua anuncia que es reunirà amb tots els cònsols abans de crear un nou mapa de competències
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Antoni Riberaygua pren possessió del càrrec de ministre de la Presidència, ahir Foto: ÀLEX LARA

El nou ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua, va anunciar ahir que «no hi ha data concreta per a la Llei del joc, però el desig és que pugui entrar el setembre a tràmit si tot va bé». Precisament el del joc és un dels tres eixos sobre els quals treballarà el nou ministeri, perquè Riberaygua «ja el venia portant com a assessor» va afegir. El ministre va explicar que «legislar sobre el joc no és difícil» però que «la voluntat del Govern és fer una legislació adaptada a Andorra», justificant el retard dient que «no ens podem deixar emmirallar només pels diners, ja que ens preocupa molt l'afectació social que pot tenir i l'impacte en l'odre públic». En aquest sentit, Riberaygua va dir que «són dos aspectes que hem treballat molt amb les autoritats espanyoles i franceses» per trobar mesures preventives. I va argumentar que «aquesta fase està pràcticament superada i tenim la llei gairebé redactada». El mateix ministre va reconèixer però que «el que manca és treballar des de Govern la part fiscal i després al Consell General. És un projecte prou important perquè es faci amb la participació e tothom», va concloure. El joc però, és només un dels tres eixos dels que es farà càrrec el ministeri de Presidència, el qual també integrarà quatre funcionaris de l'Administració. Xavier Bardina en serà el director, Enric Garcia continuarà com a coordinador tècnic del tema del joc i pel que fa a les relacions institucionals i a la reforma de les competències comunals, Riberaugua va dir que «segurament tindré un talent jove que està per confirmar, una persona que crec que pot fer una aportació importantíssima», però de la qual no en va dir el nom. I també comptarà amb una secretària.

Els altres dos eixos que treballarà Riberaygua des de la seva cartera, seran el de buscar l'eficiència dels processos administratius interns i el de revisar les competències dels comuns; pel que fa a aquest últim apartat, el ministre va anunciar que «ens posarem a treballar de valent avui mateix demanant visites amb els cònsols per conèixer quins són els problemes que poden tenir a nivell de competència». Tot plegat amb l'objectiu de trobar «un terreny que ens uneixi a tots, perquè Andorra només n'hi ha una, i s'ha de tenir sentit d'estat» va insistir. Riberaygua va destacar que «només amb la seva presencia» –a l'acte d'ahir– « ja demostren que entenen la importància d'abordar aquest tema». I va argumentar que «hem de traçar un nou mapa de competències, si és que ha de ser així, però primer de tot cal trepitjar el territori i treballar amb els cònsols que veuen dia a dia els problemes».

EL JURAMENT/ «Permeteu-me dir de forma amical, que quan vaig jurar jo, hi havia menys gent», amb aquestes paraules va començar el discurs el Cap de Govern, Toni Martí, que va presidir ahir a la cerimònia. I és que l'acte va despertar una gran expectació, i hi van assistir representants de tots els comuns i els ministres del Govern. Martí va donar la benvinguda a Riberaygua i va destacar la feina feta pels ministres. També va valorar la «valentia» del nou ministre per entrar a formar part del projecte «en un moment molt complicat» i va destacar que «s'haurà de fer càrrec de dossiers molt importants, alguns dels quals impopulars però tots ells inajornables». Finalment, el Cap de Govern va declarar que «hi ha hagut el temps de la reflexió, que alguns poden dir que és lenta, però necessària», i va concloure que «els processos parlamentaris d'aquest any seran decisius per veure si som capaços de fer tantes reformes, tant necessàries per Andorra».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT