PUBLICITAT

Vermell i verd per declarar o no a la duana de la Farga de Moles

  • El sistema vol agilitzar els tràmits duaners per als viatgers
JOSEP ROMERO
LA FARGA DE MOLES

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

L'Agència Tributària espanyola va posar ahir dijous en funcionament a la Duana de la Farga de Moles un sistema de doble circuit per al trànsit de viatgers procedents d'Andorra. L'objectiu de la iniciativa és facilitar el pas de vehicles per la duana hispanoandorrana i optimitzar la tasca dels efectius de la Guàrdia Civil que treballen al punt fronterer, segons va informar en un comunicat la subdelegació del Govern espanyol a Lleida. La instal.lació compta a partir d'ara amb dos carrils diferents. Pel denominat «circuit vermell», situat a l'esquerra, hi transitaran els viatgers amb mercaderies que hagin de ser objecte de declaració. Aquesta opció, indicada amb les corresponents marques i cartells, els conduirà a una zona d'aparcament on estacionaran el vehicle per presentar la documentació, efectuar l'ingrés que s'escaigui i ser revisats. En canvi, el circuit verd, a mà dreta, serà emprat pels viatgers que no portin mercaderies que hagin de ser declarades o que en portin en quantitats que no superin les permeses per les franquícies duaneres. No obstant això, els agents de la Guàrdia Civil podran indicar, a discreció, que també se sotmetin a revisió. El sistema de carril doble serà vàlid exclusivament per als viatgers que transiten en turismes. Pel que fa als vehicles de transport de mercaderies i passatgers, hauran de circular per la via establerta com fins ara.

sancions / L'elecció d'un circuit o altre tindrà el valor d'una declaració tributària. Així doncs, si es troben mercaderies al circuit verd que haurien d'haver estat declarades, s'imposaran les sancions previstes en la normativa duanera.

SATISFACció del govern/ El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, també va celebrar ahir la decisió de l'Administració espanyola en la línia de buscar solucions per tal d'evitar les cues en hores punta i en determinats períodes de l'any, a la sortida del Principat. Cinca va felicitar-se per la iniciativa i va dir que «dóna satisfacció a la preocupació d'Andorra per les excessives retencions de sortida del país que no deixen de ser un impediment pel turista en els moments de molta afluència». El portaveu del Govern va concloure que «tot que el sigui agilitzar el passatge per la duana, ha de ser benvingut».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT