Soulié recupera crèdit amb una 48a plaça

• L'andorrana es queda a gairebé 30 segons de les 30 millors a la Copa del Món d'Antholz-Anterselva
ANTHOLZ-ANTERSELVA

La primera prova de la 6a cita de la Copa del Món de biatló es va disputar ahir a l'estació italiana d'Antholz-Anterselva, amb Laura Soulié a la sortida dels 7,5km sprint. L'andorrana recupera crèdit després d'haver estat 77a en l'anterior cursa de la Copa del Món, ara fa una setmana a Ruhpolding (Alemanya). Ahir es va classificar en la 48 posició.

Soulié, amb un temps de 22min 36s, va arribar a la meta amb un retard respecte a la guanyadora, l'eslovaca Anastasiya Kuzmina, de 2min 07s, i amb una errada de tir. Així mateix, la biatleta de la FAE va acabar a 29 segons de la 30a posició, ocupada per la noruega Synnoeve Solemdal. Hi han participat 99 corredores, mantenint-se l'alta participació de les curses anteriors de la Copa del Món.

LA VALORACIÓ DE SOULIÉ / «No estic als punts, però s'ha de veure avui el més positiu, que és que m'he trobat a gust en les pujades», va manifestar l'andorrana, que a les zones planes va haver de saber patir. «El temps del meu esquí és millor que el de principis de la temporada», va assegurar. «Estem a 1.600 metres i crec que era un avantatge per mi», va continuar Soulié, que ja pensa en la prova de persecució: «Ara he de recuperar demà de cara a la persecució, on es pot fer una bona remuntada per acabar el mes de gener. El més important és descansar i ja pensarem en la cursa de dissabte». L'andorrana tornarà a córrer a Antholz-Anterselva demà, a les 11.45 hores en la prova persecució de 10 quilòmetres.

ESQUÍ DE FONS DEL NATURLÀNDIA / Els corredors del Naturlàndia Fons van competir el passat cap de setmana a la 12a Puigcerdà Fons, una cursa FIS que els va permetre continuar amb la recerca del bon estat de forma. Ireneu Esteve va aconseguir una bona 5a plaça de la general absoluta, en el seu primer any júnior, finalitzant els 15km amb un tems de 46min 18s a 1min 18s del vencedor Jesús Lavanda. Per la seva part, Oriol Gasset va ser 8è en els 5km amb un temps de 16min 53s a 2min 30s del guanyador, Martin Vigo i Ona Ferrando va acabar en 12a plaça als 2,5km a 1min 44s de la guanyadora, Maria Sellés. Iker Morlaes, Marc Pellicer i Hasier Ferrando també van completar les seves respectives curses de 2,5km, 5km i 5km, respectivament.