PUBLICITAT

El bitllet senzill d'autobús costarà un 4'5% més, arribant a 1'70 euros

  • Totes les tarifes del servei de taxi pugen el 1'6% i la nocturna serà d'1,30 euros
  • El Govern justifica part de l'increment per l'elevat augment del preu del carburant
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels autobusos del transport públic del Principat. Foto: TONY LARA

A partir del 24 de gener el preu dels bitllets senzills del tranport públic del Principat costaran 10 cèntims més, tal i com va aprovar ahir el Consell de Ministres. D'aquesta manera, el bitllet senzill de la zona 1 costarà 1,70 euros, mentre que per a la zona 2, 3 i 4 els bitllets costaran 3,15€ euros, 4,40 euros i 5,85 euros, respectivament.

La revisió de tarifes del transport públic de passatgers a l'alça respon a un requeriment que el sector del transport «ja fa temps que demana al Govern», tal i com va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Així doncs, el Govern ha tingut en compte l'augment de l'IPC de l'1,1% però també i ha repercutit «parcialment» l'increment del preu dels carburants que afecta a les empreses explotadores de les línies (Cooperativa Interurbana Andorrana SA i La Hispano Andorrana SL). L'Executiu va voler subratllar el «parcialment» perquè, segons va explicar Cinca, la demanda era la de traslladar l'increment del preu del carburant al bitllet, «però aquesta mesura el Govern la jutjava inviable i per això es va demanar un esforç a les companyies, i el volem agrair».

ALTRES TARIFES DE BUS/ D'altra banda, la tarifa diària sense límit de viatges de la zona 1 mantindrà el mateix preu que fins ara, és a dir, 4 euros. El Govern també ha tingut en compte un increment inferior en els abonaments multiviatge, «amb la clara voluntat de fomentar l'ús habitual del transport públic», va explicar Cinca.

Finalment, per primera vegada, s'ha acordat una tarifa d'anada i tornada en zona 1, per un import de 3,30 euros. D'altra, per a les zones 2, 3 i 4, la tarifa màxima d'anada i tornada serà de 4,65 euros, 6,75 euros i 9,30 euros, respectivament. Les tarifes dels abonaments es van apujar l'any passat d'un 2,5 %, tot i que els preus no s'havien actualitzat de l'any 2007.

EL SERVEI DE TAXI/ Ahir el Govern va aprovar també la proposta d'actualització de les tarifes del servei de taxi.

En aquest cas, s'aplicarà un augment del 1,6 % a totes les tarifes vigents. Incloent l'IGI, aquestes queden arrodonides de la manera següent: Tarifa 1 - 1,09 €, Tarifa 2 - 1,30 €, Baixada de Bandera - 2,50 €, Hora d'espera - 18,45 €, Suplement per viatge (quilòmetre recorregut) - 0,53 €, Suplement per paquet o maleta o bagul - 0,55 €.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT