PUBLICITAT

Andorra s'endinsa en la cultura eslava

  • L'esdeveniment costarà 400.000 ? dels quals l'Executiu en pagarà 60.000 ? per la promoció i manutenció dels artistes
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA/M.T.

Del 17 al 21 febrer, tot serà en clau russa. Ahir el Consell de Ministres va aprovar el conveni de col·laboració entre el Govern, Andorra Turisme i l'empresa estatal russa de concerts Sodruzhestvo per a l'organització de la Setmana Cultural Russa a Andorra. El programa inclou espectacles de diverses disciplines artístiques, un cicle de pel·lícules russes contemporànies i tres exposicions relacionades amb el cinema i dedicades a reproduccions de cartells de cinema rus dels anys 30, còpies de dibuixos originals del director Serguei Einsenstein i una mostra de joves pintors sobre cinema.

El pressupost de tot l'esdeveniment cultural és de 400.00€, del qual s'en farà càrrec en la major part l'empresa estatal russa. El Govern d'Andorra en pagarà 60.000 €, en concepte de «producció dels espectacles, allotjament i manutenció dels artistes i difusió a Andorra de les diferents activitats» , tal i com va explicar ahir la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles

L'objectiu d'aquesta Setmana Cultural Russa és «donar a conèixer la cultura i les tradicions russes a un públic nacional i al turisme de proximitat», va explicar Planelles, però també servirà per complementar l'oferta de neu i de muntanya d'Andorra, segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, complint amb la voluntat governamental de «convertir Andorra en un país d'esdeveniments».

La setmana s'iniciarà el dia 17 amb una gala d'inauguració, que recollirà una mostra de les actuacions que tindran lloc durant la setmana, en la qual participaran un centenar d'artistes «de renom internacional». Entre ells, el Ballet Estatal d'Igor Moiseiev, la Formació de Cant i Dansa de l'Acadèmia Estatal, grup Piatniski, i el Cor Estatal Sveshnikov, el grup més conegut mundialment.

Els escenaris escollits han estat el Centre de Congressos d'Andorra la Vella, el lauredià i l'Auditori Nacional, el Claror i el Rocafort.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT