PUBLICITAT

La neu provoca canvis

  • La Lliga de futbol i el partit del FC Andorra s'ajornen, el VPC espera la decisió del Comitè, però el Circuit s'amplia
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Camp del Consell, ahir tancat i amb un gruix de neu d'uns vint centímetres Foto: EL PERIÒDIC

Els dos dies de neu i fred que viu el Principat i els Pirineus en general han fet saltar les alarmes dels clubs andorrans que juguen a l'aire lliure. El VPC Andorra està pendent de les previsions i sobretot de la decisió del Comitè Regional perquè entén que la resta de clubs de Promoció estan en idèntica situació amb els camps nevats, però la jornada 13 de la Lliga de Primera de futbol sí queda suspesa, segons va informar ahir la Federació, mentre que el FC Andorra va sol·licitar a la Catalana l'ajornament del seu matx a Aixovall de dissabte i poc després va rebre la conformitat de l'ens català. Per contra, qui ha aprofitat l'excés de neu és l'Automòbil Club Andorra (ACA), que ha ampliat la pista del Grandvalira Circuit per a la tercera cita de les GSèries BPA.

El Camp del Consell on juga el VPC Andorra està totalment nevat. El club està a l'espera de saber si el Comitè regional es pronunciarà pel que fa a les incidències que puguin rebre d'altres clubs. El VPC rep en teoria el diumenge al Lavelanet. La jornada, a més, afecta a la base, perquè l'equip cadet rep el Saint Orens, i el júnior visita el Lavelanet, equip que té el seu camp en semblants condicions al MICG. «Demà –per avui– anuncien molt fred i està difícil tenir el camp en condicions per diumenge. Estem esperant a veure si el Comitè diu alguna cosa o hem d'actuar directament nosaltres», va dir ahir el president Thomas Ginesta. La suspensió de la jornada en Promoció és la possibilitat més real.

Pel que fa al futbol, el FC Andorra rebia dissabte a les 16.30 el Vista Alegre, però des del club van analitzar la situació i, donat que, segons el club, des del Govern es va comunicar que no es trauria la neu perquè podria tornar a nevar aviat, van enviar la petició d'ajornament a la Federació Catalana, cosa que la FCF va confirmar hores més tard. «Se'ns ha informat que degut a les nevades no tenen previsió de traure la neu, i llavors hem decidit actuar perquè hauria d'haver un canvi molt radical del temps, que no ho sembla», va dir ahir el gerent Emili Puig.

En aquest sentit, la FAF es va reunir ahir per aquesta qüestió i va comunicar que la jornada 13 i la segona eliminatòria de la Copa Constitució, previstes per diumenge a Aixovall i Alàs, quedaven suspeses.

La previsió per als pròxims dies és de demà un dia sense neu, però divendres tornaran les precipitacions. Pel que fa a la resta de clubs, ni BC River Andorra, que viatja a Lugo (dissabte, 19.15h), ni CV Andorra, que rep el Vigo (20.00h), ni el FC Andorra de futbol sala, que rep el Peníscola (18.30h), no han rebut cap incidència dels seus rivals i per tant els partits es disputaran.

LES GSERIES BPA, 999 METRES DE CIRCUIT / El Circuit ha estat tancat els dos últims dies perquè les màquines de l'ACA no han pogut accedir-hi a la instal·lació. Dilluns s'hi va treballar, però dimarts i ahir fins la tarda no es va poder arreglar el circuit. Així mateix, degut a la quantitat de neu, el circuit guanyarà en distància fins els 999 metres, per oferir un nou final de la llarga corba parabòlica. S'hi afegirà un nou revolt a la dreta i una curta recta fins a enllaçar amb el traçat habitual, just per sobre d'una zona habitual de gespa que necessita molta neu per cobrir però que, amb la que ha caigut, és possible configurar. Així mateix, l'ACA va informar ahir que el pilot convidat dissabte serà el biker Cédric Gracia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT