PUBLICITAT

El Govern avança part de les subvencions a les entitats

  • Canvi en la reglamentació que permetrà distribuir un màxim del 20%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres Foto: ANA / MARTA TORT

Quan no hi havia pressupost aprovat durant la legislatura de Jaume Bartumeu, els problemes per al repartiment de les subvencions esportives es van solucionar amb les dotzenes parts que cada entitat anava cobrant. Va ser una solució puntual a un cas puntual. Ara que, per a aquest 2013, sí que hi ha pressupost aprovat, les entitats que regeixen els diferents esports estaven abocades a tenir un problema per tal de rebre els diners i, segons va dir ahir Jordi Cinca, ministre de Finances, no cobrarien «fins l'any vinent». D'aquesta manera, ahir el Govern va anunciar després del Consell de Ministres que modificava el reglament d'ajudes per avançar part de les subvencions i «evitar tensions de tresoreria». Això sí, la nova normativa permet que l'Executiu només pugui distribuir «fins a un màxim del 20% de la quantitat global assignada en l'anterior convocatòria».

El consell de ministres ha modificat el reglament d'ajudes a l'esport. El canvi normatiu, segons va informar ahir el Govern, permetrà un avançament de les subvencions per evitar així les tensions de tresoreria de clubs i federacions. L'entrada en vigor del pressupost 2013 des del primer de gener del nou any havia fet que els clubs, que durant els últims anys havien funcionat amb l'assignació d'una dotzena part de la subvenció, haguessin d'esperar fins al març per rebre la dotació anual. En aquest sentit, la mesura permetrà, segons l'Executiu, «garantir el finançament dels beneficiaris dels ajuts des de principis d'any fins a l'atorgament de les noves subvencions».

«Tenir el pressupost aprovat», va dir ahir el ministre Cinca, «elimina la possibilitat de dividir les dotzenes parts».

El nou reglament permet a l'Executiu distribuir fins a un màxim del 20% de la quantitat global assignada en l'anterior convocatòria, d'acord amb l'assoliment d'objectius i l'avaluació del departament d'Esports. El Govern va aprovat ahir mateix la distribució d'aquests avançaments de les subvencions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT