PUBLICITAT

Un dia d'alertes i de trànsit lent

  • Govern va insistir en la responsabilitat dels automobilistes per evitar les incidències a la via
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un vehicle circula amb dificultats pel centre d'Andorra la Vella, durant el matí d'ahir Foto: ÀLEX LARA

El Govern va demanar ahir a la Policia que actuï amb una més «gran contundència» a l'hora d'identificar i sancionar els vehicles que circulin sense els equipaments obligatoris quan es llença l'alerta per nevades importants. Aquest va ser un dels acords que ahir va adoptar el Comitè de crisi presidit pel Cap de Govern, Toni Martí. El comitè, integrat pel Ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i els membres dels cossos de seguretat implicats, es va reunir a primera hora del matí d'ahir dimarts per establir el protocol d'actuació a seguir. El Govern va recordar que circular amb equipaments i cadenes és obligatori fins que les autoritats no aixequin la fase d'alerta, ja «que vivim en un país de muntanya», segons va manifestar el director de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny. En situacions com aquestes es recomana, sempre que sigui possible, la utilització del transport públic.

Ahir però, el transport públic va estar unes hores restringit entre Escaldes-Engordany i les parròquies altes, l'alerta vermella impedia la circulació als vehicles de més de 3.500 quilos. L'alerta vermella però es va aixecar a un quart de cinc de la tarda i a partir de les 17 hores es va aixecar l'alerta groga a les parròquies centrals i només es va mantenir ahir a la nit a partir d'Encamp i de la Massana.

Circulació complicada

Durant la jornada d'ahir es van activar, de manera intermitent, les fases groga i vermella del dispositiu de nevades a tot el país. La fase vermella es va activar a partir d'Escaldes-Engordany tant en direcció a Encamp com en direcció a la Massana. I es va prohibir la circulació de tot tipus de camions, i autobusos durant unes hores. A la tarda, gràcies a la millora de les condicions metereològiques, es va desactivar la fase vermella a partir d'Escaldes i es va mantenir la fase groga a partir d'Encamp i La Massana, des d'on s'havia de circular amb equipaments especials. Fins al migdia d'ahir també va quedar activada la fase groga entre la frontera del riu Runer i Andorra la Vella. La xarxa viària del Principat es va veure afectada pel temporal, que deixa imatges de vehicles sense equipaments estacionats al costat de les voravies.

Cal destacar l'accident que es va produir a primera hora del matí a la carretera d'Anyós on va resultar ferida lleu una dona de 35 anys de nacionalitat francesa i resident al país. A més un dels autobusos de transport escolar que portava alumnes al Col·legi Sant Ermengol va estar aturat una mitja hora, prop de l'Ambaixada espanyola, perquè un microbús que anava davant va quedar bloquejat. Ahir a la nit continuava tallat l'accés a França. El port d'Envalira i l'accés a Arcalís també estaven tancats. I es va aixecar el peatge del túnel d'Envalira fins que no es torni obrir el Port a la circulació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT