PUBLICITAT

Barcelona Ballet Flamenco: Canales, Miró i Mediterrani

  • La companyia catalana i el bailaor andalús, avui al Centre de Congressos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Escribano, Maestre, la Talegona, García i Jiménez, al Centre de Congressos Foto: ANA

El Barcelona Ballet Flamenco dóna aquesta nit el tret de sortida a la 19a Temporada de Música i Dansa amb l'espectacle Miróterraneo. Es tracta d'una «explosió de màgia», tal com el va qualificar ahir la bailaora Carmen, La Talegona, que juntament amb el sevillà Antonio Canales protagonitzen un espectacle que fa un passeig per les diferents músiques i cultures del Mediterrani amb la figura de Joan Miró com a fil conductor. Miróterraneo, que es podrà veure avui a partir de les 21.30 hores al Centre de Congressos, obre la 19a Temporada, organitzada per MoraBanc amb la col·laboració del Comú de la capital, que aporta els espais escènica i la direcció artística, a càrrec de Josep Maria Escribano. L'espectacle es va presentar ahir amb la presència de la directora artística, Paca Garcia, el director de la companyia catalana, Jorge Jiménez, i la mateixa Talegona. Canales no va poder assistir a la presentació ja que la nevada va retardat la seva arribada a Andorra, informa l'ANA.

Jiménez va definir Miróterraneo com una «fantasia» al voltant de l'obra de Miró, que al mateix temps pretén fer un recorregut per la cultura i les músiques del Mediterrani. Canales encarna la figura del pintor català, mentre que la Talegona representa l'ull que apareix constantment a la seva obra, i que la companyia considera un element inspirador del pintor. Garcia va començar a rumiar l'espectacle fa 20 anys, i des del primer moment el va concebre amb Canales – «el mestre del flamenc per excel·lència», així el va definir– com a protagonista. Miróterraneo és un espectacle de flamenc però pensat «per a tot tipus de públic»: incorpora moments de dansa contemporània i fins i tot una sardana i música turca.

El Barcelona Ballet Flamenco va néixer fa dos anys amb l'objectiu de fomentar el flamenc a Catalunya i especialment a la capital catalana, tenint en compte que, malgrat que és un art «propi» del territori, sempre ha estat «molt desconegut i poc valorat». Per aquest motiu, la intenció és il·lusionar els ballarins joves i evitar que marxin a altres punts d'Espanya per seguir la seva carrera artística. Miróterraneo, que s'ha hagut de posposar una setmana per problemes d'agenda de Canales, s'ha programat al gener per atreure el públic rus, molt amant d'aquest gènere. Ahir es desconeixia el nombre d turistes eslaus hi assistiran, però s'ha difós als hotrels i operadors que treballen amb aquest col·lectiu de turistes. De moment, ja s'han venut més del 60% de les entrades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT