PUBLICITAT

La Fundació Crèdit Andorrà inicia temporada amb nous cursos i tallers

  • Un curs de blocs i un taller de màgia, entre les principals novetats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Punt d'informació de l'espai per a tallers i cursos per a la gent gran Foto: ANA

La Fundació Crèdit Andorrà ha iniciat la temporada 2013 de cursos i tallers a L'espai, el centre social d'activitats i formació per a la gent gran, amb un curs de blocs i un taller de màgia com a principals novetats, que se sumen a l'oferta habitual i a les conferències sobre salut i envelliment. Totes les activitats són gratuïtes i dirigides a persones més grans de 60 anys.

INFORMÀTICA / En el terreny informàtic, es duran a terme nou propostes diferents: els cursos d'iniciació, d'ampliació i de nivell avançat d'informàtica, i els tallers de fotografia digital (inicial i avançat), de vídeo digital, de Facebook, de creació de blocs i de maquetació de publicacions.

Pel que fa a les conferències, se n'ha programat una sobre l'Impost General Indirecte (IGI), amb la col·laboració de la consultora Gaudit, per explicar a qui i com aplicar-lo, quins percentatges s'han aprovat en cada cas i quan es podran aplicar.

TALLERS / Dins dels tallers de l'Envelliment saludable, el primer que s'ha programat és Com podem tenir cura de les nostres mans, i estarà dedicat a l'anatomia de les mans, estudiant les patologies més freqüents, com prevenir-les i tractar-les. El segon taller de salut porta per títol Alimentació i dolor i tractarà sobre com el que es menja, les carències i els excessos nutricionals i de pes poden influir directament en la manifestació d'alguns símptomes com el dolor (artrosi i reuma). S'analitzaran aquests símptomes i quina és la millor alimentació en aquests casos.

El tercer taller està dedicat als aliments des de la perspectiva de les tècniques de cuinat. Conèixer com es modifiquen els nutrients en funció del cuinat i, especialment, com elaborar els aliments per tal que siguin més atractius i, sobretot, més digeribles, és l'objectiu d'aquest taller, titulat Textures i presentació dels aliments perquè siguin més nutritius i atractius.

ALZHEIMER / Què és l'Alzheimer? Parlem sense por de les demències és el títol del darrer taller de salut de la temporada. L'objectiu és oferir una visió actual i científica, però alhora entenedora, de l'envelliment patològic del cervell, així com resoldre els dubtes que puguin suscitar neguit entre els assistents a aquesta activitat.

ASTRONOMIA / D'altra banda, sota el títol La Terra, un planeta multicolor! s'emmarca una nova proposta de diversió científica on es descobriran centenars d'imatges astronòmiques preparades per ser observades amb la tècnica 3D.

En paral·lel també s'ha preparat un espectacle de màgia. La Fundació va tancar la programació de l'espai de l'any 2012 amb un total de 1.608 inscripcions,



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT