PUBLICITAT

MoraBanc i els seus clients donen 105.000? a les ONG d'Andorra

  • Els diners recaptats s'incrementen en un 73% en relació al 2011
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del grup MoraBanc, Francesc Mora amb els representants de les entitats solidàries, ahir Foto: MORABANC

La tercera edició de les targetes solidàries de MoraBanc van recaptar l'any passat 105.039 euros, una xifra que representa un augment del 72,69% en relació a la quantitat assolida el 2011. Cal destacar l'important increment també del nombre de clients que donen suport al projecte, actualment hi participen 5.300 titulars de targetes de crèdit, una xifra que suposa un augment del 26% en un any.

L'entitat bancària va posar en marxa aquesta iniciativa l'any 2008 per fomentar la solidaritat dels seus clients i donar suport a les organitzacions humanitàries. Són els mateixos clients els que decideixen a quina organització o entitat solidària van adreçades les seves aportacions econòmiques. Per cada compra efectuada amb la targeta solidària el client aporta els cèntims que falten per l'import de la compra. El banc dobla les aportacions afegint el 50% dels arrodoniments de totes les compres efectuades amb la targeta solidària. Per a l'exercici 2012, l'entitat bancària va aportar 50.000 euros al projecte. En l'edició del 2011 els diners recaptats es va repartit entre cinc ONG participants: Infants del Món, UNICEF, Càritas Andorrana, AINA, Intermón i l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. L'any passat es van incorporar dos entitats més al projecte: el centre d'acollida d'infants la Gavernera i Infants del Món.

Per voluntat dels clients l'Escola Nostra Senyora de Merixtell és l'organització que rep més diners (19.789€), seguida d'UNICEF (19.131€), Càritas Andorrana (17.758€), AINA ( 14.697€), Intermón-Oxfam (13.613€), Infants del Món (10.597€) i La Gavernera (9.455€). El president del Grup MoraBanc, Francesc Mora,va argumentar que «encara hi ha molt recorregut i esperem que enguany podem incorporar d'altres entitats». A més va agrair la sensibilitat de totes les persones que col·laboren en el programa «en uns moments de dificultats econòmiques».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT