PUBLICITAT

La Seu prepara les calderes per honorar a Sant Antoni Abad

  • L'alcalde Batalla agraeix la implicació de pagesos, ramaders carnissers i cansaladers a la festa
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Els membres de la Confraria de Sant Antoni Abad de la Seu remenen fort les calderes que fumegen. Foto: EL PERIÒDIC

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell celebrarà aquest dijous, 17 de gener, la festivitat del seu patró repartint més de 3.000 racions de la tradicional escudella, elaborada amb 800 quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella. La mateixa Confraria proporciona plats i culleres als comensals per poder degustar l'escudella al mateix passeig Joan Brudieu, espai on també fumejaran les calderes. El programa d'actes de la festivitat de Sant Antoni Abat s'iniciarà dimecres, 16 de gener, a les 21.30 hores, amb la presentació a les autoritats de la ciutat del nou banderer de la Confraria, que en aquesta edició és Jordi Vilarrubla Bullich. Serà, el banderer sortint, Ramon Aril Rogé, qui li atorgarà el pendó de l'entitat, i es nomenarà com a banderer proposat per l'any que ve Albert Soldevila Travé. Tot seguit, al Cafè Orient de la Seu es repartirà la tradicional coca amb vi.

L'endemà a les dotze del migdia, s'oficiarà la missa solemne a la catedral de Santa Maria d'Urgell, on també s'hi repartiran els panets de Sant Antoni. A la una del migdia, es beneiran els animals davant la Catedral i tot seguit es farà la passejada pels carrers del centre històric fins arribar al passeig Joan Brudieu.

Allà es faran els tradicionals Tres Tombs, així com la Pujada al Pal. Després de beneir la calderada de Sant Antoni es procedirà a repartir l'escudella.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va explicar ahir en un comunicat que «Sant Antoni ens aplega una vegada més al voltant de les calderes per gaudir d'una de les festivitats més tradicionals i entranyables de la nostra ciutat». Batalla també va insistir en que «és un acte generós dels pagesos, ramaders, carnissers i cansaladers de casa nostra que, agrupats a la Confraria, no escatimen ni temps ni ingredients per fer participar tota la ciutat en la festivitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT