PUBLICITAT

Vecindario, una victòria que no s'explica ningú al CV Andorra

  • Hillaire afirma que els entrenaments previs havien estat «horribles» i que es va fer un partit «impecable»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Hèctor Garcia (18) i Èrik Olivera fan un bloc en el partit de la primera volta entre l'Andorra i el Vecindario Foto: TONY LARA

El CV Andorra va aconseguir dissabte a la pista del Vecindario ACE Gran Canaria una victòria per la qual ningú apostava. Ni tan sols el tècnic Lluís Hillaire tenia fe en tornar al Principat amb un resultat que no fos advers però cada partit és una història i per fi ha arribat un triomf (1-3) que concedeix credibilitat i que fa pensar en què l'equip tricolor té molt més a dir a partir d'ara en el seu retorn a la Superlliga.

Sorprèn més que Hillaire assegurés ahir que els entrenaments setmanals previs a aquest partit fossin «un desastre». Principalment la sessió matinal de dissabte –hores abans del duel–, en què tot va anar a la inversa. «Ens havien donat hora al pavelló a les 11. El van canviar a les nou i va ser un entrenament horrible, no sortia res...». I després de tot el tècnic només troba una resposta: «Potser van jugar sense res a perdre i per això l'equip va reflectir a la pista tot el que hem anat treballant durant l'any. L'aturada de Nadal potser ha aclarit les idees i això no fa més que demostrar que podem plantar cara a alguns rivals de la part alta. Del quart classificat cap a baix tots els rivals han de ser assequibles».

Borrego s'ha desvinculat del club / La victòria a les Canàries es magnifica més tenint en compte que Javi Borrego no hi era. També havia estat baixa en el primer partit del 2013 contra el Terol perquè, de fet, no té previst tornar a vestir la samarreta del CV Andorra. Abans que comencés la temporada ja va anunciar que es retiraria per incompatibilitats amb la feina, Hillaire el va convèncer amb èxit perquè continués però la situació s'ha tornat insostenible per al jugador, que ha aprofitat l'aturada nadalenca per anunciar una retirada que sembla ser definitiva: «Borrego és el capità, un jugador importantíssim per nosaltres, però entenc que no pugui jugar més. La veritat és que no donava a l'abast».

El seu lloc no l'ocuparà cap fitxatge perquè el club no té diners. «Per això tenim el segon equip», va recordar Hillaire. I jugadors com Marcos Peña i Víctor Tey «han d'assumir més responsabilitat».

Un altre que va faltar a Vecindario va ser Christian Salvador. Durant la setmana no va poder entrenar amb l'equip però Hillaire l'havia convocat per jugar a Vecindario i no es va presentar. Aquesta falta greu no rebrà un càstig perquè segons l'entrenador «tothom fa esforços per venir» però va lamentar que no donés senyals de vida: «El que sap greu és que no avisi. Els jugadors saben que a l'Andorra juga qui vol però si et compromets tens una responsabilitat que has de complir». Res més d'aquest assumpte. «Encara no he tingut temps de trucar-lo però tampoc farem una muntanya d'això».

OLIVERA, BLOCADOR DE LA JORNADA / Un dels principals artífex de la victòria va ser Èrik Olivera, el màxim blocador de la jornada juntament amb Enrique de Diego (Cajasol), amb sis. Aquest detall l'ha col·locat en el set ideal de la setmana a la Superlliga, juntament també amb el lliure del Vecindario Alexis Valido: «És com Jose Garcia, una garantia. Però al final va caure, li vam donar molta feina», recordar Hillaire.

Perquè el partit va començar sense cap sorpresa. El Vecindario es va posar per davant sense problemes i va saber administrar al renda fins que va endur-se el primer parcial 25-20. «Va ser un passeig per a ells. Nosaltres, com sempre, vam perdre el nord en el tram final i pintava com un partit més», recorda Hillaire donant a entendre que ja s'olorava una derrota com les altres nou que porta l'Andorra en dotze partits, totes per la via ràpida (3-0 o 0-3).

A partir del segon set és quan els protagonistes van començar a saltar-se el guió. Els tricolors es van posar per davant, no cometien errades i el nervis van florir al Vecindario. Al tercer set, segons Hillaire, «se'ns va aparèixer la Verge» perquè l'Andorra perdia 22-18 i va remuntar. Amb el rival enfonsat, el quart set va acabar sent el de la victòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT