PUBLICITAT

Adri Rodrigues fitxa per l'històric Burgos que ara entrena Calderé

  • L'internacional andorrà es manté en el grup 8 de Tercera però marxa a l'equip que lidera la taula
  • El pilot d'Arinsal recupera el crèdit com a favorit a reeditar el títol en motos en un dia negre per a Casteu
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Adri amb la samarreta del Burgos entre el president (esquerra) i el secretari tècnic, ahir a El Plantío Foto: ÁNGEL AYALA / DIARIO DE BURGOS

Adri Rodrigues ha donat un pas important en la seva carrera esportiva. L'internacional andorrà, que militava des de l'estiu al Racing Lermeño del grup 8 de la Tercera Divisió, ha fitxat en aquest mercat d'hivern per un club històric de la lliga espanyola i rival en la lliga que competeix, el Burgos CF al qual han militat jugadors com Elduayen, Balint, Barbarin o Boerebach. L'únic que canvia a nivell de competició és que Adri passa de defensar els colors d'un equip de la part mitja de la taula a defensar els del líder de la categoria i un dels màxims candidats per pujar a la Segona Divisió B.

El seu valedor també ha estat un altre mite del futbol espanyol: Ramon Maria Calderé. El que va ser jugador del Barça a la dècada dels 80 encapçala ara un projecte per tornar l'equip a l'elit després de passejar-se durant molts anys per les categories regionals després de què el club es refundés l'any 1994. Calderé el va demanar perquè el Burgos, a banda de defensar el lideratge en la lliga, també juga la Copa Federación i necessita una plantilla nombrosa i en defensa va just d'efectius. «Jugo de lateral i central. La meva polivalència ha estat un dels punts decisius», explica Adri.

L'andorrà és el primer reforç en el mercat d'hivern i les seves actuacions amb el Racing Lermeño no han passat desapercebudes. El propi calderé va iniciar al llarg de la setmana passada les primeres converses i el segon ajudant, David González, va ser el que es va posar en contacte amb el ja ex entrenador d'Adri, Óscar Río, per si hi havia cap problema per fitxar-lo. Río no va posar cap trava, sabedor de què era una gran oportunitat però per si de cas el president del Burgos, Juan Carlos Barriocanal, també va parlar amb el seu homòleg del Lermeño Óscar García insistint en què no s'endurien el jugador tricolor si això suposava un problema. «Jo tenia una clàusula en la qual em deixarien anar si venia a buscar-me un equip millor però Lermeño està molt a prop de Burgos i hi ha certa rivalitat», va explicar Adri.

Així doncs el lateral dret de la tricolor va entrenar ahir amb els seus nous companys del Burgos a El Plantío i després va ser presentant als mitjans de comunicació.

Per a Adri fitxar per un club amb aquest renom és un pas de gegant en al seva carrera esportiva: «També em van trucar dos clubs de Segona B que no puc dir però crec que aquesta era la millor opció per continuar creixent». Signarà fins a final de temporada però Adri té clar que si rendeix bé el renovaran, pugi o no de categoria. «És genial. El que més m'enorgulleix és que estic recollint els fruits al sacrifici que faig des de fa anys. Són molts factors: descansar bé, cuidar-me, controlar l'alimentació i moltes hores d'entrenament». I és que amb el Lermeño Adri entrenava tres tardes a la setmana i va fitxar un entrenador personal per treballar també als matins. Ara, al Burgos, tindrà entrenaments de matí i tarda 5 dies a la setmana. «Es nota que aquest club és gran», va dir el que durà el dorsal 12 del Burgos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT