PUBLICITAT

El Conadis decidirà mesures per evitar l'exclusió laboral

L.F.M.
ESCALDES.ENGORDANY

L'assessor tècnic de Benestar, Ramon Nicolau, va informar que a finals d'aquest mes de gener el Consell Nacional de Discapacitats (Conadis) es reunirà per decidir quines mesures s'han de prendre davant de l'exclusió laboral que estan patit les persones amb alguna discapacitat. Aquest fet, que ha empitjorat amb la crisi econòmica, tal i com va constatar a aquest rotatiu el president de la Federació d'Associacions de Discapacitats d'Andorra, Lluís Sàmper, també preocupa al Ministeri de Salut i Benestar, que juntament amb el Ministeri de Justícia –departament de treball–, es reuniran amb les associacions per decidir quines accions es duen a terme.

«Una de les opcions és la d'obligar a les empreses a contractar un percentatge de persones que pateixen una discapacitat», opció que proposava Sàmper, l'altra possibilitat, tal i com va explicar Nicolau, seria la de «reservar places en els programes d'ocupació que duu a terme el Govern». De totes maneres, l'assessor tècnic va voler fer constar que hi ha una eina que «no és fa servir prou o que és desconeix», referint-se a l'ajuda del Govern a les empreses que contracten un discapacitat amb el salari mínim, que consisteix en abstenir-les de pagar la cotització a la CASS d'aquests treballadors.

«Hem de trobar les mesures adequades per aconseguir que les possibilitats a l'hora de buscar feina siguin les mateixes, i evitar que els discapacitats tinguin més dificultat». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT