PUBLICITAT

El futur passa per aprendre rus

  • S'incrementen les demandes de feina amb el requisit del coneixement d'aquesta llengua
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una estudiant pren apunts durant una classe en una escola andorrana. Foto: TONY LARA

El nombre de persones i empreses que s'adreça a les acadèmies d'idiomes andorranes per iniciar-se al rus està augmentant. L'estratègia davant d'aquesta demanda creixent varia en funció de l'acadèmia, i van des d'ampliar cursos ja existents a organitzar cursos especials d'iniciació. En tot cas, juntament amb els ja clàssics anglès, francès i alemany, l'ensenyament del rus comença a establir-se al Principat.

Els interessats en aprendre rus ho fan per raons laborals i en moltes ocasions és la pròpia empresa qui paga el curs a l'empleat. El perfil és el de una persona que treballa de cara al públic, a l'hosteleria i a la venda al detall però també a la banca o a una farmàcia, i que vol dirigir-se en rus al turisme d'aquell país, cada cop més nombrós a Andorra i també a altres àrees de l'entorn com Catalunya.

«Si fins ara hi havia persones o empreses que funcionaven amb català, castellà i una mica de francès perquè eren els clients principals, ara, amb l'arribada de turisme rus, aquesta llengua s'ha afegit a les llengües que hauria de conèixer algú que treballa de cara al públic», va comentar Joan Ferran, de l'acadèmia d'idiomes Inlingua.

Malgrat els cursos són d'iniciació a la llengua, aquest coneixement bàsic del rus permet «com a mínim una primera interacció amb el client en rus, que serveixi també per trencar el gel», va manifestar Ferran.

«Nosaltres no oferim classes de rus, volem assegurar-nos que aquesta tendència es confirma i llavors ens ho plantejarem, però de moment no oferim aquestes classes», va afirmar Claude Benet, director del Centre Andorrà de Llengües (CALL).

Aquest augment de la demanda per aprendre rus s'ha materialitzat en l'acadèmia d'idiomes ESNA amb l'obertura d'uns cursos intensius d'iniciació a la llengua russa durant el mes de gener, segons l'ANA.

Malgrat des de l'acadèmia encara no saben si repetiran l'experiència, sembla que el bon ritme de matriculacions permetrà que es tornin a organitzar cursos d'aquest tipus, tenint en compte l'increment d'empreses, des del comerç fins a la banca, que demanen persones amb coneixements d'aquest idioma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT