PUBLICITAT

Despres cau a la 5a posició en canviar el motor

  • El resident soluciona els problemes mecànics, tot i que se la jugarà a partir d'ara, i és a 24min
EL PERIÒDIC
TUCUMÁN

Periodic
Despres, canviant el motor gràcies al canvi amb el polac Dabrowski Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Cyril Despres està en el Dakar gràcies a molt d'esforç i una batalla contra tot, especialment quan el seu motor va dir que no podia passar de la quarta marxa en l'etapa marató i, en previsió i objectiu de guanyar la cursa, havia de millorar això. Així doncs, es va disposar a canviar el seu motor gràcies a l'acord a què va arribar amb el pilot polac Marek Dabrowski, que també amb motor KTM va accedir a fer el canvi. Amb la normativa a la mà, l'organització va penalitzar el resident amb 15 minuts, amb la qual cosa Despres és ara a la 5a posició, a més de 24 minuts del líder, el francès David Casteu, amb una Yamaha. Ahir va ser jornada de descans.

«Prendre la decisió de canviar el motor era una tasca difícil, però una vegada decidit, vam haver de posar el pla en acció. Alguns pilots es van sorprendre una mica quan vam començar a treballar», va assegurar el pilot de resident al Principat. «Hi ha qui diu que el Dakar ja no és el que era, però puc assegurar que el d'anit –per divendres a la nit– va ser el veritable esperit del Dakar. Un milió de gràcies a Marek Dabrowski i a tot l'equip Orlen pel tremend i generós préstec del seu motor».

Despres va fer el canvi, però ara sap que s'arrisca amb aquesta nova motorització. KTM, segons van informar alguns mitjans de comunicació, va enviar un comunicat per assegurar que Despres haurà d'acabar el Dakar amb aquest motor, perquè si ho hagués de tornar a canviar, la penalització seria de 45 minuts, i amb això donaria per perdut el títol.

Tampoc no ho té fàcil, perquè la distància de 24min 26s respecte a Casteu és gran, tot i que avui es disputa l'etapa més llarga, Tucumán-Córdoba, de 852km, dels quals 593 d'especial. El repte pels pilots i les seves màquines segueix obert.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT