Ahrntal confirma l'altíssim nivell al que ha arribat la cita mundialista

• Vila i Dodo no poden baixar de la 40a posició i la júnior Bellés destaca amb dos podis
VALL AURINA

Vila i Dodo ?a l'esquerra ?, segons després del tret de sortida en la cursa individual d'ahir a Vall Aurina Foto: skialp race ahrntal

L'esquí de muntanya és un dels esports minoritaris amb més creixement en els darrers anys i la primera cita de la Copa del Món 2013 que s'ha disputat aquest cap de setmana a Ahrntal Vall Aurina, Itàlia) així ho demostra. Els dos representants de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Ferran Vila i Guilad Dodo, no van poder baixar de la 40a posició, ni en la cursa individual d'ahir ni en la vertical de dissabte.

Ahir Vila va acabar el 43è i Dodo el 44è en una carrera amb 45 arribats a meta en una carrera amb 1.800 metres de desnivell i 14 quilòmetres de distància. El guanyador en la categoria masculina va ser el francès Matheo Jacquemoud, seguit pel seu compatriota William Bon Mardion i el tercer lloc va ser per al català Kilian Jornet. Segons paraules del tècnic de la FAM Joan Albós: «El podi és un clar exemple de l'altíssim nivell que s'està veient aquesta temporada. Seleccions de primera línia com Suïisa, França, Àustria o l'amfitriona Itàlia han tingut a gairebé tots els corredors. Jornet no ha pogut guanyar i d'altres espanyols de renom com Pinsach (24è) o Caballero (35è) han quedat molt lluny dels primers classificats».

Dissabte, en la vertical, Dodo no tenia bones sensacions i va abandonar, i Vila va ser el 42è, tot i que el percentatge de temps respecte del guanyador va ser millor (17%) que dissabte (22).

Destacar l'actuació Inka Bellés en júnior, que va obtenir la segona posició en les dues carreres, per darrere de la italiana Alba de Silvestro.