PUBLICITAT

Dos detinguts a la Seu pel segrest del fill d'un narcotraficant

  • Als domicilis han aparegut indicis que els vinculen amb la trama
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Mossos d'Esquadra alliberen el nen d'onze anys segrestat a Barcelona Foto: MOSSOS

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones per la seva relació amb el segrest d'un menor el passat 25 de setembre. Es tracta de Manuel A. V., de 31 anys, i Ricardo V. H., de 30 anys, veïns de la Seu d'Urgell, i Albert M. A. 49 anys, de Lleida. En els registres efectuats per la policia catalana als domicilis dels dos primers han aparegut indicis que demostren la seva vinculació amb aquesta trama. Al tercer se l'acusa d'un delicte d'encobriment perquè hauria facilitat el cotxe amb què es va produir el rapte i després va netejar-lo per eliminar les proves. El menor va ser alliberat dos dies després del segrest i es trobava lligat i sedat. En total han estat set els detinguts per aquest segrest.

El segrest d'un nen d'onze anys el passat 25 de setembre en un descampat del Baix Llobregat s'ha tancat amb set persones detingudes. Les tres darreres a la Seu d'Urgell i a Lleida, tal com ha avançat El Periódico. Les tres primeres van ser durant l'alliberament i una quarta que no es va arribar a produir físicament perquè l'home ja es trobava a la presó.

De fet el pla es va teixir a la presó, on van coincidir la major part dels detinguts. El nen va ser escollit per ser fill d'un narcotraficant i perquè els segrestadors sospitaven que pagaria els diners que demanaven ràpid i sense dificultats. Després d'un segrest de 48 hores, l'actuació policial va permetre alliberar el menor, que en el moment del seu rescat estava lligat de mans i peus amb brides. Els serveis sanitaris que van ser requerits d'urgència van determinar també que els segrestadors havien sedat al menor injectant-li potents fàrmacs.

Les posteriors gestions policials han permès determinar que els segrestadors van amenaçar al menor amb tallar-li la llengua si parlava o vendre'l a un grup de torturadors si la seva família no pagava.

En el registre del mateix immoble on va estar el nen mentre va durar el captiveri, els investigadors van trobar també un escrit que recollia totes les indicacions necessàries per la comissió del segrest del menor. El document recollia de forma explícita la instrucció de matar i esquarterar el nen davant de qualsevol imprevist o la sospita d'haver estat descobert per la policia.

Un tercer a lleida / Els agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions i del Grup Especial d'Intervencions (GEI) dels Mossos d'Esquadra han detingut la resta de la trama que seguia en llibertat. Dos d'ells han estat capturats a la Seu d'Urgell i un tercer a Lleida.

Als domicilis dels dos primers, Manuel A. V., de 31 anys, i Ricardo V. H., de 30 anys, els investigadors han trobat indicis que els relacionen amb la planificació d'aquest rapte. Tots dos ja han ingressat a presó.

Albert M. A., de 49 anys, de Lleida, ha estat acusat per la policia catalana d'un delicte d'encobriment. Els Mossos creuen que aquesta persona va facilitar el vehicle amb què es va dur a terme el segrest.

A més, quan li van retornar el cotxe, ell va netejar-lo a fons per esborrar les evidències que haguessin pogut quedar del trasllat il·legal que acabaven de realitzar, informa l'ACN.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT