Triomf amb congestió

• El River mostra problemes d'encert en el tir però tira d'ofici per guanyar un duel ajustat de principi a fi

Blanch intenta tirar a cistella rodejat per un mar de mans, en el River-LOBE d'ahir al Poliesportiu d'Andorra Foto: TONY LARA

Un River espés i congestionat per moments en atac va tirar d'ofici per guanyar 80-72 un partit gens fàcil contra el LOBE Osca, un rival que arribava en un moment dolç després de saldar amb triomf cinc dels últims sis partits.

El River va començar sense saber on era el nord. Desorientat. Enmig de tal empanada Maresch va perdre una pilota que li va costar de les que desesperen Peñarroya i li va costar el canvi, Hampl va fallar un tir fàcil i el LOBE va respondre als despropòsits amb dues cistella sota tauler, un contraatac i un triple per posar-se 0-9. Els visitants, atents sobretot a les ajudes defensives dels exteriors sota la pintura, estava ofegant l'atac del River, que va trigar més de quatre minuts en estrenar el caseller de punts.

A partir de llavors van esfumar-se els nervis. Només calia una cistella per fer despertar la bèstia, per recuperar la confiança, i el líder va redreçar la situació amb un parcial de 10-1 que el deixava per davant en l'electrònic abans de deixar enrere el primer quart (17-15).

Es va reactivar el crono i van continuar els problemes en l'anotació dels de Peñarroya. Maresch, de nou erràtic en el tir, es desesperava però el River, tot i no lluïr, es mantenia viu (19-19) fins que va entrar Pérez i en un minut va revolucionar el matx. Dos assistències seves a Blanch i una a Maresch qui, per començar a reconciliar-se amb si mateix, va clavar un triple, van obrir un forat de cinc (28-23, minut 15). Els tres petits del River la liarien bona durant uns minuts; l'atac es va descongestionar amb la seva velocitat per moure la pilota i els escuders, Safford i Flis, es van posar les botes per rematar la feina per fi en condicions òptimes. En un obrir i tancar d'ulls la renda ja era de deu (33-23, minut 18).

Peñarroya va veure tocat el rival i va ordenar pressió a màxima intensitat a tota la pista per treure la màxima renda possible abans de la pausa però no va funcionar. El LOBE va aguantar com va poder i en l'últim instant Sánchez va encistellar un triple que va canviar el panorama una vegada més (43-37).

La congestió va tornar a aparèixer a la represa. Sandi, a base de triples, va aconseguir empatar i a partir de llavors tenir la pilota amb opció de tir es va convertir en una agonia. El River no arrencava ni amb els tres petits a pista i el LOBE no era capaç de posar-se per davant. Quan tenia l'oportunitat li entrava pànic. Va poder Samuels en un 2+1 que va fallar (51-51, minut 26) i posteriorment Sandi, determinant en els triples, el que va fallar des de més enllà dels 6,75 després de neutralitzar un desavantatge de vuit punts (67-67, minut 28).

Tanta imprecisió dels dos equips tenia el pavelló –de nou a rebentar, amb 1.600 persones– dels nervis. El River amb un 50 per cent de tirs de dos (22 de 43) i un 17 de tres (3 de 17) i el LOBE amb 24 pilotes perdudes i també erràtic amb el canell (22 de 37 de dos, 7 de 20 de tres).

Però el River, fins i tot amb aquest refredat propi de l'hivern, va saber una vegada més resoldre en el moment clau. El LOBE lluitava i lluitava per intentar posar-se per davant però la defensa tricolor ho impedia, sempre al límit. Ahir van ser Flis i un Schreiner més entonat que en la reaparició contra el Burgos els que van tirar del carro per aportar els punts decisius, assegurar la dotzena victòria i mantenir el colideratge.