PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria desconnecta els empleats de les xarxes socials

  • És el tercer comú que integra el reglament acordat en la reunió de cònsols del març del 2012
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns usuaris fan diferents tràmits al servei d'atenció al públic del Comú de Sant Julià de Lòria. Foto: TONY LARA

El Comú de Sant Julià de Lòria és la tercera corporació local que adopta el reglament intern per controlar l'accés a les xarxes socials per part dels treballadors i controlar l'ús que fan del material laboral, des dels vehicles comunals fins als ordinadors, passant pel telèfon o els uniformes. Els primers en prendre la decisió que, d'altra banda va ser aprovada pels set comuns en la reunió de cònsols del març de l'any passat a Ordino, van ser precisament Ordino i la Massana. Aquesta setmana s'hi afegeix Sant Julià, segons va informar ahir la corporació local. A partir d'ara els treballadors del comú lauredià tenen l'accés a les xarxes socials restringit i només poden accedir-hi aquells que per les característiques de la feina que fan ho necessiten. L'agregada de premsa del comú, Mònica Gerpe, va explicar ahir que «aquests canvis s'aniran introduint en breu a tots els comuns perquè emanen d'un acord pres en una reunió de cònsols».

El 6 de març de l'any passat, els cònsols reunits a Ordino van aprovar regular l'ús del material de treball i l'accés a les xarxes socials per part dels treballadors. I és que segons va explicar el cònsol d'Ordino, Bonaventura Espot, alguns comuns havien registrat abusos dels empleats, tant en l'ús del material que se'ls prestava per fer la feina com pel fet que destinaven bona part de l'horari laboral a consultar i conversar a través de les xarxes socials.

Els comportaments poc responsables detectats per les corporacions locals eren les trucades personals en hores de feina, dur indumentària laboral en hores d'esbarjo o perdre hores de feina conversant i consultant les xarxes socials. El reglament que aplicaran tots els comuns en breu, prohibeix la navegació a la xarxa a menys que sigui amb finalitats professionals, també regula l'ús dels vehicles comunals i prohibeix estacionar-los en domicilis privats, i regula l'ús dels uniformes i altre material que paguen els contribuents. A més, les corporacions es reserven el dret de controlar les trucades emeses i de revisar els arxius dels ordinadors. El reglament insisteix en l'obligació de vetllar pel bon ús de les dades confidencials i estableix normes d'accés dels funcionaris a la informació de caràcter confidencial i a les bases de dades personals. A partir d'ara, accedir a la xarxa interna de les administracions locals serà una mica més difícil i és necessitarà una clau especial.

El comú lauredià també controla des de fa un temps les anades i vingudes dels treballadors que tenen 20 minuts per esmorzar i fitxen en entrar i sortir de les dependències comunals per aquest fet, a més de fitxar com és fa normalment a l'inici i al final de la jornada laboral.

JUBILACIÓ DEL CAP DE CIRCULACIÓ / Gerpe també va confirmar ahir que el cap de circulació del comú, Jean Paul Rossell «ha presentat una demanda per sol·licitar la jubilació anticipada», i va afegir que «és una qüestió que serà discutida en el proper consell de comú». De la mateixa manera, també va confirmar la dimissió de l'assessora jurídica, Maria Àngels Tarrés que «deixa la feina per motius personals».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT