PUBLICITAT

Andorra acollirà dues etapes i la de la Gallina pot ser decisiva

  • El recorregut de la pròxima edició es presenta avui a Vigo amb ?Purito', Valverde o Contador
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Andorra tindrà definitivament dues etapes en la Vuelta a España 2013. Tot i que el recorregut de la pròxima edició es presenta avui de manera oficial a Vigo (a partir de les 12.00 hores) aquest rotatiu ha pogut saber que el pas pel Principat tindrà bastant més protagonisme que l'estiu passat.

La cursa ciclista del país veí ha aprofitat l'èxit rotund del final amb Coll a la Gallina en la darrera edició per donar-li més protagonisme. Els tres corredors que van fer vibrar mig món en l'ascensió al port andorrà, el resident Purito Rodríguez, Alejandro Valverde i Alberto Contador, podran saber en la presentació d'avui que l'etapa del Coll de la Gallina tindrà més quilòmetres de pas pel Principat, igual que l'any passat amb la també ascensió a la Comella i la inclusió del Coll d'Ordino com a ganxo per tornar a terres lauredianes, que serà el primer pas del pilot quan entri en terres andorranes. El protagonisme d'aquesta etapa està en que la Vuelta l'ha ubicat entre les últimes setmanes, dos o tres dies abans de l'última jornada de descans i per tant pot ser un dia decisiu, per la duresa de l'etapa i perquè el mallot groc estarà en joc. Aquell dia la sortida es farà des de Bagà i serà una de les onze etapes amb final en alt.

La caravana passarà aquella nit al Principat i l'endemà sortirà des de la capital i tornarà a Catalunya per escalar un dels ports més singulars de Catalunya, La Bonaigua –previ pas pel Cantó– i endinsar-se en el Pirineu d'Osca tot i que abans possiblement hi hagi un pas per França per homenatjar l'aniversari del Tour.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT