PUBLICITAT

La Seu aprova l'adequació d'un pàrquing per a autocaravanes

  • Estarà entre l'aparcament del Dr. Peiró i el poliesportiu
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una autocaravana Foto: ÀLEX LARA

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat recentment el projecte d'un pàrquing per a autocaravanes a la ciutat amb l'objectiu de promoure i fomentar aquesta activitat turística, d'esbarjo i esportiva.

L'adequació d'aquesta nova zona d'acollida per aquest tipus de vehicles es preveu que sigui al terreny de terra que hi ha entre l'aparcament d'asfalt del Dr. Peiró i el poliesportiu municipal.

Aquest aparcament per a autocaravanes disposarà d'una zona de moll i una zona d'estacionament. A la zona de moll, els conductors d'aquest vehicles podran gaudir de diversos serveis com omplir els seus dipòsits d'aigua potable, buidar els dipòsits d'aigües grises i negres. A la zona d'estacionament, que estarà limitada a 48 hores, es disposarà de connexió individual a la xarxa elèctrica. El projecte preveu nou aparcaments per autocaravanes de cinc metres d'ample per vuit de llargada, que es dividiran mitjançant travesses formigonades.

Activitat autocaravanista / La demarcació de Lleida disposa de dues zones de pàrquing per a autocaravanes. Una es troba al municipi de Martinet (Cerdanya) i una altra a la població de Solsona (Solsonès).

Actualment, a la Seu d'Urgell les autocaravanes aparquen en diferents zones de la ciutat com al pàrquing públic i gratuït del Dr. Peiró, i en una zona sense asfaltar a l'Horta del Valira. Amb l'adequació d'aquest nou espai públic s'aconseguirà unificar la zona d'aparcament per a les autocaravanes i alhora s'afavorirà l'augment de turistes que opten per viatjar i fer les seves vacances amb aquest tipus de vehicles.

A Europa hi ha més d'un milió d'autocaravanes, mentre que a l'Estat espanyol hi circulen uns 25.000 vehicles d'aquest tipus. Es calcula que anualment creuen les fronteres unes 200.000 autocaravanes, fet que comporta que hi hagi uns 500.000 turistes que cada any viatgen amb aquest mitjà de transport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT