PUBLICITAT

A començar de zero

  • Avui comença la segona volta i el River ?estrena' colideratge rebent a casa un LOBE Osca en ratxa
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Blanch, d'esquenes, dirigeix un atac del River en el qual Safford està sortint de la pintura, contra el LOBE Osca en el primer partit a la LEB Or Foto: PREMSA CBP OSCA

La derrota de la setmana passada a casa contra el Ford Burgos ja és història i ara toca començar de zero. El River inicia aquesta nit la segona volta rebent a casa el LOBE Osca (21.00 hores, Poliesportiu), deixant enrere un inici que ningú no somiava amb 11 victòries, 2 derrotes i el lideratge compartit després de comandar la taula en solitari durant pràcticament dos mesos. Això és el que queda al vestidor del conjunt que dirigeix Joan Peñarroya per afrontar de la millor manera el tram decisiu de la temporada, amb la final de la Copa per mig.

Osca, com tots els pavellons que ha visitat fins ara el River, va ser la primera víctima de la revelació de la LEB Or però els tricolors van guanyar aquell partit amb un últim tir lliure de Maresch als últims segons que va significar el 81-82 l'inici de l'espectacular ratxa de vuit partits seguits guanyats. No va ser un partit fàcil i ara, a sobre, el conjunt aragonès afronta a la segona volta després de sumar cinc triomfs en els darrers sis partits. Ha passat de ser el cuer a assentar-se en la zona mitja de la taula i el que el fa més perillós: està en una dinàmica ascendent.

Per això no va sorprendre sentir en boca de Joan Peñarroya, les següents paraules: «Aquest equip ens donarà problemes». El discurs del tècnic del River sempre és de màxim respecte cap als rivals però no li falta raó. El que sí va voler lloar, tirant-se floretes i també al LOBE Osca, és que en el debut a la lliga tothom parlava de que aquest seria un duel directe en la lluita per la permanència: «Es deia que per començar ens enfrontaríem els dos que ens disputaríem l'últim lloc de la classificació i la situació real és ben diferent».

Ara, però, el rival ha canviat. Després de l'enfrontament de la primera volta va fitxar el base Éric Sánchez i ara compta amb tres directors d'orquestra i una línia exterior de solvència. A sobre és un equip molt intens en defensa, de fet el més agressiu, perquè es tracta de l'equip que comet més faltes personals (304) de la categoria.

Per part del River la derrota contra el Ford Burgos, segons el tècnic, no ha fet mal: «La nostra mentalitat no ha canviat per res. Nosaltres sempre traiem lliçons de les derrotes i també de les victòries, perquè en cada partit, guanyis o perdis, fas coses bé i coses malament. En la primera volta només hem preparat un partit després d'una derrota i va ser tot natural, com cada setmana».

«ESTÀVEM ENCANTATS DE SER LÍDERS» / L'únic però és que després de gairebé dos mesos de lideratge ara el primer lloc és compartit. Peñarroya podria pensar que ara ja no és el rival a batre i que per tant la pressió és menor, però el tècnic reflexiona tot el contrari: «Estàvem encantats de ser líders. En cap moment ens hem sentit pressionats perquè tenim il·lusió i sabem que son el River i no el Burgos o el Lucentum, que tenen una història recent, un equip de qualitat i un pressupost per pujar a l'ACB». Ara l'objectiu per a Peñarroya és continuar anant «partit a partit», «treballar cada setmana», «seguir sent nosaltres independentment dels resultats».

Mantenir-se en la línia que fins ara ha funcionat fins l'últim dia de la competició és la clau de l'èxit d'aquest equip que tindrà a tots els jugadors disponibles per jugar, inclós Schreiner, el qual ahir es va mostrar «encantat de tornar a ajudar l'equip» després del seu retorn a les pistes contra el Burgos i que confia en recuperar el màxim nivell de forma «en dues o tres setmanes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT