PUBLICITAT

López guanya a casa seva i Després s'apropa a Pain

  • El pilot d'Arinsal se situa segon a nomes 2min 22s del primer classificat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Despres a tot gas durant la cinquena etapa entre Arequina i Arica Foto: AFP PHOTO / POOL

El primer dia de carrera en terres xilenes va significar el triomf d'un pilot local en l'apartat de motos del Dakar 2013. Francisco Chaleco López va adjudicar-se l'etapa d'ahir, la sisena, que es disputava entre Arica i Calama, localitats separades per 438 quilòmetres d'especial, la més llarga de la primera setmana del ral·li més prestigiós del món.

Per a Cyril Despres també va ser una jornada excel·lent; va acabar tercer a 3min 48s del xilè i a poc més d'un minut del seu motxiller, el portugués Ruben Faria, però va treure un bon pessic de temps als que fins ahir estaven per davant seu en la classificació general: els seus compatriotes Olivier Pain i David Casteu. Això ha permès Despres arrebatar el segon lloc a Casteu i situar-se a només 2min 22s de Pain, que continua líder tot i que ahir l'avantatge era de més de 6 minuts. Darrere del triunvirat francès que continua ocupant el podi hi ha ara López, a 6min 6s de Pain i a 3min 38s de Despres.

El pilot d'Arinsal va resumir l'etapa de la següent manera: «M'he empassat molta pols per sortir en la cinquena posició però he aconseguir remuntar al capdavant de l'especial al final del primer tram. Ha estat una etapa ràpida per terreny dur i de molta pedra al cap i a la fi ha estat una magnífica».

ERRANDONEA, CATORZÈ / En cotxes el triomf d'etapa va ser per al qatarí Nasser Al-Attiyah i el resident al Principat Bernard Errandonea continua movent-se per posicions de privilegi i ahir va ser catorzè a 40min 56s del guanyador. La general encara la comanda Stéphane Peterhansel i Errandonea es manté en la vuitena posició, ara a 1h50min 37s del líder.

Avui continua el Dakar amb la setena etapa i segona en terres xilenes. Als pilots els esperen 218 quilòmetres d'especial entre les localitats de Calama i Salta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT