PUBLICITAT

Apel·lació «comprèn» el VPC i li perdona els cent euros de la multa

  • El Comitè ratifica els sis punts de penalització basant-se en què no es pot anar en contra del reglament
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Xepi aixeca les mans després d'una decisió arbitral en el duel de la 2a volta amb el Seilh, el diumenge passat Foto: EL PERIÒDIC

Gairebé tres mesos ha hagut d'esperar el VPC Andorra per conèixer la resolució definitiva sobre el primer partit de lliga que va guanyar al camp del Seilh 12-20 el 23 de setembre passat però que després de l'actuació d'ofici del Comitè Migdia Pirineus va ser sancionat per alineació indeguda amb la pèrdua dels quatre punts sumats per la victòria, dos de més com a càstig i una multa de cent euros. Passava de ser líder amb quatre punts a ser cuer amb menys sis.

La decisió de l'última instància ha estat la cirereta del pastís a una història kafkiana amb final de tragicomèdia: a nivell esportiu no hi ha perdó; en l'àmbit econòmic sí. Sona a broma que el benefici del VPC a tot això sigui de cent euros que a sobre Apel·lació argumenti basant-se en què «comprèn» que no va haver-hi mala intenció en l'alineació indeguda i assumpte arreglat malgrat la impotència del VPC, que s'ha vist tractat de nou com una titella en mans del poder tot i que oficialment Ginesta mantingui les formes i es remeti a assenyalar: «No és la decisió que esperàvem perquè la sanció financera era la que menys ens importava però bé, s'ha d'agrair, vol dir que hem tingut raó de presentar al·legacions».

LA BONA FE TÉ PREMI: 100 EUROS / La resolució –resumida– d'Apel·lació havia estat la següent: «Considerem positivament la bona fe del VPC, com a equip i dirigents, el dia dels fets i en el moment de fer les al·legacions, però no podem anar en contra del reglament de la Federació Francesa». Una resposta d'acudit i que fa pensar que en el cas del VPC la bona fe ha estat recompensada amb 100 euros, sense necessitat d'entrar en debats sobre saltar-se el reglament.

Aquesta polèmica va nàixer quan el Comitè de Competició va actuar d'ofici contra el VPC, que va alinear Marc Gispert i Tosatti en el partit contra el Seilh quan havien jugat poc abans amb el segon equip un partit que es va acabar suspenent. La irrupció de Competició va sorprendre al seny del VPC perquè mai actua d'ofici –tot i que pot– sinó que espera demanda de l'equip perjudicat dins d'un termini de temps de 48 hores que tampoc no es va complir i que a sobre, en altres casos idèntics, s'ha passat per alt. Per exemple el partit contra el Saint Jory. Hi havia un jugador del rival que estava sancionat i va jugar. El VPC va guanyar aquell partit i a mode de consulta Ginesta va alertar l'endemà de la situació al Comitè i la seva resposta va ser que no hi havia res a fer perquè l'equip de Dídac Martínez no havia fer cap reclamació abans del partit i que ells no podien actuar d'ofici.

EL VPC SE SENT ASSENYALAT / Tot i no fer-ho públic el VPC es va sentir i se sent assenyalat a França i aquest cas, més per com ha acabat, ho corrobora. Però era d'obligació recórrer la sentència i així ho va fer. El passat 9 de novembre va rebre la notificació de què l'11 de desembre havia de declarar davant Apel·lació. Llavors Ginesta ja veia el panorama negre i deia «els quatre punts de la victòria no ens els donaran però potser els dos d'afegit sí».

La seva justificació de més pes era que a Promoció d'Honor no és obligatori tenir segon equip i el VPC, que té filial igual que el Seilh, va decidir fer jugar Tasotti i Gispert perquè sinó no eren prous i no s'hauria disputat aquell enfrontament. Dues hores més tard van passar a jugar amb el primer equip amb el consentiment dels àrbitres, que van ser consultats sobre aquesta situació i l'endemà es van trobar amb l'actuació d'ofici d'un Comitè que en aquest cas va contradir l'argument de Saint Jory.

Tornar algun punt al VPC, però, hauria alterat la classificació ja que l'equip de Martínez és ara sisè a un punt de Seilh i Lavelanet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT