PUBLICITAT

L'avaria d'un telecadira deixa penjades unes cent persones

  • L'origen del sinistre està relacionat amb el trencament d'una corretja del giny
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
Un grup d'esquiadors fa cua per pujar al telecadira de la Coma d'Arcalís Foto: ÀLEX LARA

El telecadira de la Coma d'Arcalís va patir una avaria, ahir al matí, que va provocar que els esquiadors quedessin aturats durant aproximadament una hora i que haguessin estat a punt de ser rescatats pels bombers, que es van desplaçar fins al lloc en helicòpter. Finalment, però, es va aconseguir reactivar el giny i evacuar els esquiadors lentament baixant de les cadires.

CAUSA DE L'AVARIA / Tal com va explicar el director d'Arcalís, Jean Claude Montané, l'avaria va estar relacionada amb el trencament d'una corretja del telecadira. El sinistre es va produir a les 11 del matí d'ahir quan a causa del trencament d'una corretja del giny que, per efecte dominó, també va afectar a altres vuit corretges. Després d'intentar posar-lo en marxa de nou diverses vegades es va optar per alertar els bombers per evacuar els esquiadors.

Pla d'emergència / D'aquesta manera es va posar en marxa el pla d'emergència que va funcionar sense cap tipus d'incidència destacable. Tot i que es va plantejar baixar els esquiadors amb cordes, en el darrer intent, sortosament, es va aconseguir reactivar el remuntador , i els bombers que ja es trobaven al lloc de l'incident, no van haver d'actuar. D'aquesta manera, el centenar d'esquiadors que van patir aquesta afectació, la majoria residents al país, van ser evacuats amb total normalitat. Així van poder baixar lentament del telecadira de la manera habitual.

Sobre dos quarts de tres de la tarda es va poder reactivar el remuntador i obrir-ho al públic. El director d'Arcalís va celebrar que tot hagués transcorregut amb normalitat i que el pla d'emergència, que es va activar ràpidament amb la presència de bombers, policia i personal sanitari, funcionés correctament. Tot al final es va quedar en un ensurt. La normalitat es va imposar i a la resta de la jornada d'ahir el telecadira va ser utilitzat de nou pels esquiadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT