PUBLICITAT

El cas Pallerols acaba en pacte i evita la presó als acusats

  • L'empresari andorrà farà front a un altre judici per frau fiscal
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Fidel Pallerols davant l'Audiència. Foto: ACN

El judici del cas Pallerols no es va celebrar ahir perquè les parts van arribat a un acord que evitarà que els condemnats ingressin a la presó. El pacte també inclou que l'empresari andorrà Fidel Pallerols, Vicenç Gavaldà, Lluís Gavaldà, Santiago Vallbé i Unió Democràtica de Catalunya abonin 388.000 euros d'indemnització i, en el cas dels tres primers, afrontin una multa de 250.000 euros. Els també acusats Jaume Pallerols, Maria Creu Guerrero i Dolors Llorens van quedar absolts. El pacte suposa que Unió Democràtica de Catalunya (UDC) admet que es va lucrar amb les subvencions del Departament de Treball entre els anys 1994 i 1999. Ahir al migdia els quatre principals acusats i UDC, van consignar al banc 300.000 euros, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Nou judici per a pallerols / L'acord al qual es va arribar per evitar la presó als acusats també va incloure la separació de la peça principal: l'acusació contra Fidel Pallerols per frau fiscal. Aquest apartat ja s'havia separat anteriorment del procés però s'hi havia tornat a incorporar. El judici contra Pallerols se celebrarà més endavant. Cal recordar que Andsa, Ceifsa i Teosa, filials de Ceisa, grup andorrà propietat de Pallerols, van rebre en els sis anys investigats gairebé 9 milions d'euros de la Conselleria de Treball per impartir cursos de formació ocupacional que en molts casos no es van arribar a impartir.

Ahir Pallerols va ser condemnat a set mesos de presó i dues multes que sumen 101.000 euros pels delictes continuats de frau en subvencions i falsedat, a més d'inhabilitació per exercir activitat comercial i càrrecs de representació i administració de societats mercantils durant set mesos i prohibició de rebre subvencions públiques o beneficis fiscals durant un any i mig.

Les penes per als polítics / Vicenç Gavaldà, exsecretari d'Organització i de Relacions Institucionals d'UDC, va ser condemnat a la mateixa pena que Pallerols i Lluís Gavaldà, germà de l'anterior i director general d'Ocupació entre el desembre del 1993 i l'abril del 1999 i militant d'UDC,va ser condemnat a un any i mig de presó per un delicte continuat de malversació de fons públics. Santiago Vallvé, militant del partit des del 1987 haurà de pagar uns 54.000 euros en multes pels delictes continuats de frau en subvencions i falsedat documental. Els condemnats i UDC pagaran 388.000 a la Generalitat en demostrar-se que els havien desviat de la Conselleria de Treball.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT