PUBLICITAT

El River estalviarà uns 7.000 euros en no ser l'amfitrió de la Copa

  • La despesa en l'Adecco Or per a l'equip local en la final, el Burgos, ascendeix a un mínim de 10.000 ?
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del BC River Andorra reben la visita al final d'un entrenament del director general del club, Francesc Solana. Foto: ÀLEX LARA

ser l'amfitrió de la Copa Príncep de la categoria Adecco Or era un objectiu esportiu per allò de tenir el públic fent pressió sobre el rival, i més aquesta temporada en què el BC River Andorra està aconseguint que la seva afició no només ompli el Poliesportiu –o gairebé– sinó que a més faci força per aconseguir un autèntic ambient de bàsquet. Aquesta idea, però, es va esvair el passat divendres quan el Ford Burgos, l'altre candidat a rebre la final, va vèncer al Principat als andorrans, però ara arriba la part econòmica, i en aquest vessant és el River el que surt afavorit, perquè estalviarà uns 7.000 euros. Acollir la cita copera li hagués sortit al club andorrà per una quantitat que rondaria un mínim de 10.000 euros, mentre que el desplaçament i tot el que suposa anar a Burgos, pujarà a uns 3.000, segons les fonts consultades.

La temporada passada, amb el River amfitrió de la Copa de LEB Plata que va perdre contra l'Aurteneche Araba al Poliesportiu, el club andorrà va tenir una despesa de gairebé 6.000 euros, segons fonts del club andorrà. Llavors era LEB Plata, quan al Principat van haver d'assumir la despesa dels tres àrbitres, un comissari i el president dels àrbitres, tres persones de comunicació de la FEB, cinc directius federatius i un membre de protocol. A més, la normativa obligava, com també a Or, a pagar l'estada de l'equip visitant. L'Aurteneche va arribar a Andorra amb 18 persones. Així mateix, estava previst un possible control antidopatge, que com que finalment no es va realitzar, el club es va estalviar uns 1.000 euros amb què s'hagués encarit tot una mica més.

EN OR ÉS TOT MÉS CAR / La normativa a la categoria Or és gairebé similar pel que fa a l'organització de la Copa, però amb la diferència que en ser superior, tot es fa més gran. Per exemple, el pagament als àrbitres és major, i de la mateixa manera també augmenten el nombre de directius de la FEB que hi assistiran, entre els quals està prevista, a més, la presència del president, José Luis Sáez. Així mateix, el control antidopatge, que a Plata es podia fer o no, i a Andorra no es va fer, ara a Or segons la normativa és obligatori.

El River, per tant, haurà d'assumir el transport a Burgos, el dinar a meitat de camí, el sopar de la tornada, i l'allotjament dels dos conductors. L'estimació del club per a tot això puja a uns 3.000 euros, el que fa que el partit de Copa sigui uns 7.000 euros més barat per a l'entitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT