PUBLICITAT

Els dominis esquiables fan un balanç positiu de les festes

  • Grandvalira rep un 16% més d'esquiadors durant les vacances nadalenques
  • Vallnord registra uns 8.500 esquiadors diaris de mitjana durant la primera setmana de l'any
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENFORDANY

Periodic
Imatge del domini esquiable de Vallnord. Foto: TONY LARA

Els dos dominis esquiables del Principat es van felicitar ahir del balanç de freqüentació de les festes nadalenques. Grandvalira va rebre un total de 239.265 esquiadors durant les vacances de Nadal, un 16% més que el mateix període de l'any passat. Pel que fa a la setmana de Reis, es van registrar 113.209 usuaris, i els dies de més afluència van ser el 3 i el 4 de gener, amb 21.667 i 19.957 esquiadors, respectivament. Durant tot el període de vacances l'estació va rebre 38.000 esquiadors més que la temporada passada, amb una mitjana de 17.090 usuaris per dia. La directora general de Grandvalira-Nevasa, Núria Tarré, va valorar positivament l'afluència registrada durant la segona part de les festes, assegurant que «estem contents dels bons resultats que hem tingut segons les previsions», i va desitjar que «pensem que els visitants ho han passat bé pequè tinguin ganes de tornar».

Vallnord també va fer un balanç de freqüentació positiu de les festes nadalenques. Segons va informar en un comunicat el domini esquiable de la Valira del Nord, durant la primera setmana de l'any van passar 8.500 esquiadors diaris de mitjana per les seves pistes. Els dies de més afluència van ser el 2, 3 i 4 de gener en què les estacions de Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís van arribar a puntes de 10.000 esquiadors per dia. No obstant això, els responsables del domini van insistir en que «tot, la primera fase de les festes va ser millor, ja que l'afluència va arribar als 9.000 usuaris diaris de mitjana».

MERCAT D'ORIGEN/ Quant a la procedència dels esquiadors, tant a Grandvalira com Vallnord, la majoria provenien dels mercats de proximitat, principalment de Catalunya, Madrid i País Valencià, entre d'altres comunitats d'Espanya. Vallnord va informar que la setmana de Reis es va notar un increment de l'esquiador francès, britànic i rus. Durant les vacances nadalenques, Grandvalira va mantenir 175 quilòmetres de pistes o sigui el 80% del domini obert, i uns gruixos de neu d'entre 20 i 70 centímetres. Vallnord va registrar un increment en la contractació d'activitats com ara les excursions en motos de neu o el múixing. El domini també va destacar en el comunicat la bona acollida dels nous espais familiars.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT