PUBLICITAT

L'entrada de vehicles assoleix el millor registre dels últims set anys

  • El comerç també registra un increment de vendes d'entre el 5% i el 10%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

El Govern va informar ahir a través d'un comunicat que durant les setmanes de vacances de Nadal i Reis van entrar al Principat per les dues fronteres un total de 168.726 vehicles. Aquest nombre representa un creixement del 7,15% respecte els 157.461 vehicles que es van registrar durant l'any passat, entre el 26 de desembre i el 6 de gener, tal com va informar ahir l'Àrea de Mobilitat. Durant el període comprés entre el 26 de desembre i l'1 de gener van entrar 106.600 vehicles, un 6,5% més respecte els 100.060 de l'any passat; mentre que entre el 2 i el 6 de gener es van registrar 62.126 vehicles, un 8,2% més respecte els 57.402 vehicles del mateix període de l'any passat.

El volum d'entrada de visitants d'aquest Nadal es va situar una mica per sobre de les xifres registrades la temporada 2009-2010, quan es va assolir el nombre de 166.573 vehicles per al mateix període vacacional, que representa el millor registre de les darreres set temporades comptabilitzades.

COMERÇ/ Pel que fa a l'activitat comercial, el vicepresident de la FACA, Antoni Miralles, va assegurar ahir en declaracions a l'ANA que la xifra de vendes s'ha incrementat entre un 5 i un 10% respecte a les vacances de Nadal de l'any passat, gràcies a l'augment de visitants que va registrar el país i a les ofertes i promocions especials que van fet els comerços, que en alguns casos oferien productes fins al 70%. Miralles va explicar que per sectors, el de moda va tenir molt bones vendes, així com el d'electrònica, un sector «que ha patit molt últimament a causa de les poques novetats». Aquest però, la tendència es va invertir i Miralles va constatar que «durant la campanya de Nadal van funcionar molt bé les vendes de tauletes i telèfons intel·ligents». En canvi, «un dels sectors que pateix és el de la perfumeria», va afegir.

Des de la FACA van constatar que «hi ha hagut un bon comportament del client nacional, ja sigui per la campanya feta pel Govern o perquè ha optat per quedar-se al país». Pel que fa als turistes, «s'ha notat un increment del visitant espanyol, ja que veu Andorra com un destí per a estades econòmiques i un atractiu pel diferencial de preu després de la pujada de l'IVA al país veí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT