PUBLICITAT

La Cerdanya fa el ple amb una ocupació del 80% i del 90%

  • L'estació d'esquí de la Masella registra una afluència d'entre 6.000 i 8.000 esquiadors diaris
EL PERIÒDIC
ALP

Periodic
Un grup d'esquiadors lliscant per una de les pistes de la Masella Foto: ACN

Les pistes d'esquí catalanes van tancar les festes de Nadal complint les expectatives amb ocupacions mitjanes del 80%, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). El turisme rural també va tenir un bon comportament a les comarques gironines. El bon estat de la neu i unes condicions climatològiques molt favorables van ser el factor decisiu perquè les estacions d'esquí catalanes tanquessin les festes de Nadal amb xifres d'ocupació altes. Al Pirineu gironí l'ocupació hotelera va arribar al 80% i pics de plena ocupació en algunes estacions. Pel que fa al turisme rural, a les comarques gironines es va fregar el 70% d'ocupació.

estacions /La majoria d'estacions d'esquí gironines fan un balanç positiu de les festes cosa que atribueixen al bon estat de la neu i a les condicions climatològiques favorables. És el cas de l'estació la Masella, que va arribar al 100% d'ocupació a peu de pista i una afluència d'entre 6.000 i 8.000 esquiadors diaris de mitjana. La Molina també va assolir el 100% d'ocupació, amb 4.000 esquiadors diaris, tot i que, a l'altra cara de la moneda Vallter2000, n omés va arribar al 30% d'ocupació per falta de neu. A la Vall de Núria, l'ocupació mitjana va ser del 70% amb un repunt de l'activitat per Cap d'Any del 95%.

En quant a l'ocupació hotelera, la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines va apuntar que les zones més sol·licitades van ser les de muntanya, sobretot la Cerdanya i el Ripollès que van arribar al 80% i el 70% d'ocupació, respectivament. Els visitants van començar a arribar a partir del 29 de desembre i la nit Cap d'Any va ser la que va registrar més entrades. La Federació d'Hoteleria calcula que l'ocupació als restaurants gironins que oferien sopar aquella nit va ser del 70%.

Turisme rural /A nivell de turisme rural, l'ocupació a les comarques de Girona va assolir bones xifres amb ocupacions mitjanes d'entre el 65% i el 75% al Pla de l'Estany, Garrotxa, Selva i Ripollès. Segons dades de l'Associació Turisme Rural de Girona, la Cerdanya va aconseguir un 80% de mitjana i va arribar al 100% durant la nit de Cap d'Any. Aquella nit la mitjana també va augmentar a la resta de zones fins al 80% i al 90% a la majoria de comarques gironines. En aquest tipus d'allotjaments, però, el cap de setmana de Reis l'ocupació va baixar fins al 30% de mitjana, excepte a les zones de muntanya properes a les estacions d'esquí on se situava en el 50%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT