PUBLICITAT

Barreda s'enfonsa i Despres aprofita per pujar al lideratge

  • El fins ara rival del resident perd més de mitja hora i, en cotxes, Errandonea acaba 9è a l'etapa i a la general
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Despres, a tota velocitat per les dunes peruanes Foto: EFE / Paolo Aguilar

Cyril Despres (KTM) ja mana en el Dakar. Després de dues jornades amb sensacions de primer contacte, i sobretot una segona etapa de diumenge en què es va perdre per les dunes com altres pilots, ahir va ser el dia per posar-se al capdavant de la classificació general, després d'acabar la tercera etapa en la tercera posició. Pel que fa als cotxes, el Buggy SMG de Bernard Errandonea va acabar ahir 9è a 25min 09s del guanyador, Nasser Al-Attiyah, i ara ocupa també la 9a plaça en la general, amb un minut de sanció i 38min 32s respecte al líder Peterhansel.

«He realitzat una bona especial», va dir Despres ahir. «Gens extraordinari, perquè em centro en la general i el resultat és important. Sortia en 12a posició, però ràpidament he agafat els que estaven al capdavant i he obert pista des del quilòmetre 190. Tenint en compte que havia sortit 20 minutos després de Barreda i Pedrero, no està gens malament».

El xilè Chaleco López, guanyador de l'etapa, va recórrer els 243 quilòmetres cronometrats de la jornada amb un avantatge d'1min 8s sobre el portuguès Paulo Gonçalves (Husqvarna) i es va situar en la segona posició de la classificació general.

L'espanyol Joan Barreda (Husqvarna), que va guanyar la segona etapa i liderava la carrera fins ahir, va acabar a més de 33 minuts de López. Els també espanyols Jordi Viladoms (Husqvarna) i Marc Guasch (Gas Gas) van finalitzar en les posicions 17a i 28a, respectivament, mentre que Joan Pedrero (KTM), que el diumenge va ser segon, va perdre gairebé mitja hora i va entrar en el lloc 33è.

Amb aquests resultats, Despres és el nou líder de la carrera amb un avantatge de 2min 51s sobre Chaleco López, que recupera el pols després d'una segona etapa una mica agitada per allò de les pèrdues d'orientació entre les dunes, com la de Despres, que es va equivocar de vall a partir del quilòmetre 53 i va acabar arribant 12è. Però això ja és passat, perquè ahir el resident al Principat va recuperar el terreny perdut per ser el nou líder de la cursa.

Així, al darrera de la general, Despres té a López i al noruec Pal Anders Ullevalseter (KTM). Dels grans rivals del resident, Viladoms és 8è i Barreda descendeix fins al 18è lloc, a més de vint minuts. Pedrero també perd força i cau fins a la posició 23a.

Avui es disputarà la quarta etapa d'aquest edició, marcada en el calendari del Dakar com un dels dies clau. Les motos tenen 720 quilòmetres, 290 d'ells cronometrats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT