PUBLICITAT

Despres es perd per les dunes i se situa a gairebé nou minuts

  • El resident Bernard Errandonea és 10è a la general de cotxes a 16min 15s de Peterhansel
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Despres, pel desert peruà, durant la primera etapa del passat dissabte Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Disputades ja les dues primeres etapes del Ral·li Dakar 2014, Cyril Despres (KTM) va viure ahir un primer dia de pur Dakar amb dunes entre les que es va perdre. No va estar sol en l'aventura per buscar la ruta bona, perquè ho va fer amb d'altres pilots com el fins ahir líder, el xilè Francisco Chaleco López, el gran perjudicat de la jornada, que va cedir el lideratge a l'espanyol Joan Barreda (Husqvarna). Despres, que va arribar 12è en l'etapa, és ara 5è a la classificació general, a 8min 50s de l'espanyol. Així mateix, en cotxes Bernard Errandonea, resident al Principat, va acabar la jornada 10è, i ocupa aquesta mateixa posició a 16min 15s del líder, monsieur Dakar: Stéphan Peterhansel.

La primera jornada de dissabte, amb un tram cronometrat de 13 quilòmetres, va situar el xilè Chaleco López de líder i a Despres sense cap pressió en la 5a plaça i a 13s de diferència. Ahir, però, en la segona etapa, amb un enllaç de 85 quilòmetres i una especial de 242, la cosa va canviar per tots dos. El xilè va acabar enfonsat en la general, arribant a la meta de Pisco –l'etapa era amb sortida i arribada a la mateixa localitat– el 29è a 18min 14s del guanyador de l'etapa, l'espanyol Barreda. Despres, per la seva part, va creuar la meta 12è a 10min 10s del pilot d'Husqvarna.

Si bé Despres ocupa la 5a posició en la general, el xilè, que sempre és un dels favorits, es va convertir en el primer gran damnificat per la duresa del Dakar, en la segona jornada, per situar-se a la general en la 20a posició a 15min 49s del lideratge.

L'etapa la va guanyar Barreda amb 2h 42min 31s, seguit de Joan Pedrero (KTM) a 3min 16s, mentre que tercer va ser l'australià Matt Fish, a 5min 53s. En la general, la zona de podi l'ocupen Barreda, el portuguès Rubén Faria –ahir quart en l'especial– i Pedrero.

ERRANDONEA, EN EL TOP 10 / Bernard Errandonea, que corre amb llicència andorrana amb el seu Buggy SMG, va finalitzar la segona jornada a 14min 36s del guanyador, Peterhansel, en una 10a posició meritòria. Així mateix, ocupa el mateix lloc a la general, però a 16min 15s del líder.

CAMÍ DE NAZCA AMB 243KM D'ESPECIAL / Avui es disputa la tercera etapa, amb inici a Pisco i final a Nazca després de 100km d'enllaç i 243km d'especial. Serà el moment perquè Despres comenci a recuperar terreny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT