PUBLICITAT

L'ensurt de Maeva Estevez

  • La jove surfista és evacuada en helicòpter per una forta caiguda, però tot queda en cops
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Estevez, abans de la cursa FIS de la temporada passada a Arcalís Foto: FAE

Amb 17 anys, Maeva Estevez és una de les promeses del surf de neu d'Andorra. El referent és Lluís Marín, però per sota, tot i que no hi ha molts, van sortint noms com el d'aquesta jove i Alvit Babi, que ahir en feia també els 17 i competia a Sedrun (Suïssa) en una cursa FIS d'snowboardercross. Precisament en la cita idèntica de dissabte a la mateixa estació, Estevez va haver de ser evacuada en el helicòpter en patir una forta caiguda que va fer patir pel seu estat, ja que el primer part mèdic ‘in sitiu' es decantava pel trencament de la clavícula. Al final, però, tot va quedar en un balanç més suau: forts cops a les cervicals, a l'espatlla i, en definitiva, a tot el tronc superior. En setmanes de recuperació, tres.

Estevez estava en plena baixada, competint i lluitant per classificar-se de la millor manera possible, quan va agafar un dels salts amb massa força i va caure malament sobre el següent sense que pogués esmortir el cop. El seu cos ho va fer de manera brusca, i ella va quedar en terra pel dolor. Els suïssos la van treure del circuit en helicòpter i la van portar a l'hospital, on Jordi Font, l'entrenador de la Federació Andorrana d'Esquí, s'hi va desplaçar de seguida que va poder per concretar el nivell de les lesions.

Finalment, el dia va suposar un regal de reis per a la surfista de neu, que només haurà de passar tres setmanes curant els cops que ha patit, intentant oblidar l'ensurt.

Així mateix, ahir Alvit Babi, que seguia a Sedrun, on dissabte va ser 52è de 59 participants, ahir va acabar 45è de 56, el que suposa una millora per a un jove surfista que, com Estevez, busca el seu espai.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT